Zavitki s pršutom
Zavitki s pršutom so lahko slastna večerja, odlična predjed ali fina priloga. Zavitki s pršutom so zelo hitro pripravljeni in tako lahko, brez pretiranega truda, gostom postrežemo preprosto in okusno jed.
Pripomočki za pripravo zavitkov s pršutom
- deska za rezanje in nož
- ribežen
- skleda
- pekač in peki papir
Sestavine za pripravo 4 zavitkov s pršutom
- 1 rola listnatega testa (250 g)
- 100 g pršuta
- 150 g mozzarelle
- 1 jajce
- 50 g parmezana
- 100 g ajdovega kruha z orehi
- sol in poper po želji
Postopek za pripravo zavitkov s pršutom
Najprej vzamemo mozzarello v roko in odcedimo, nato jo zrežemo na kocke. Ajdov kruh z orehi prav tako narežemo na majhne kocke. V primeru, da nimamo pri roki ajdovega kruha z orehi, ga lahko zamenjamo s kruhom, ki je pri hiši, kateremu primešamo kak oreh. Po želji lahko primešamo tudi nekaj semen. V skledi zmešamo kruh in mozzarello, ki smo ju nakockali.
Parmezan naribamo. Jajce razžvrkljamo in mu primešamo sol in poper po želji, pozorni moramo biti na sol, ne smemo pretiravati, saj recept vsebuje suh pršut. Vse primešamo mozzarelli in kruhu.
Listnato testo razrežemo na štiri kose.
Na dobljene kose listnatega testa razporedimo rezine pršuta. Namesto listnatega testa lahko za zavitek uporabimo tudi nekaj listov vlečenega testa. Zavitki bodo ravno tako okusni, bodo pa tudi bolj hrustljavi kot s listnatim testom.
Nato vzamemo predhodno narejeno zmes in jo razdelimo enakomerno na vse štiri kose listnatega testa obložene s pršutom.
Vsak kos nadevanega listnatega testa posebej zavijemo.
Zavitke rahlo premažemo z olivnim oljem, če želite ga lahko zamenjate s jajcem, ter jih damo v pečico.
Zavitke s pršutom pečemo 10-15 minut v predhodno ogreti pečici na 180 stopinj Celzija.
Dober tek!