Zavitki s pršutom
Print Friendly, PDF & Email

Zavitki s pršutom so lahko slastna večerja, odlična predjed ali fina priloga. Zavitki s pršutom so zelo hitro pripravljeni in tako lahko, brez pretiranega truda, gostom postrežemo preprosto in okusno jed.

zavitki s pršutom_16

Pripomočki za pripravo zavitkov s pršutom

  • deska za rezanje in nož
  • ribežen
  • skleda
  • pekač in peki papir

Sestavine za pripravo 4 zavitkov s pršutom

  • zavitki s pršutom1 rola listnatega testa (250 g)
  • 100 g pršuta
  • 150 g mozzarelle
  • 1 jajce
  • 50 g parmezana
  • 100 g ajdovega kruha z orehi
  • sol in poper po želji

Postopek za pripravo zavitkov s pršutom

Najprej vzamemo mozzarello v roko in odcedimo, nato jo zrežemo na kocke. Ajdov kruh z orehi prav tako narežemo na majhne kocke. V primeru, da nimamo pri roki ajdovega kruha z orehi, ga lahko zamenjamo s kruhom, ki je pri hiši, kateremu primešamo kak oreh. Po želji lahko primešamo tudi nekaj semen. V skledi zmešamo kruh in mozzarello, ki smo ju nakockali.

zavitki s pršutom_1

Parmezan naribamo. Jajce razžvrkljamo in mu primešamo sol in poper po želji, pozorni moramo biti na sol, ne smemo pretiravati, saj recept vsebuje suh pršut. Vse primešamo mozzarelli in kruhu.

zavitki s pršutom_4

Listnato testo razrežemo na štiri kose.

zavitki s pršutom_7

Na dobljene kose listnatega testa razporedimo rezine pršuta. Namesto listnatega testa lahko za zavitek uporabimo tudi nekaj listov vlečenega testa. Zavitki bodo ravno tako okusni, bodo pa tudi bolj hrustljavi kot s listnatim testom.

zavitki s pršutom_8

Nato vzamemo predhodno narejeno zmes in jo razdelimo enakomerno na vse štiri kose listnatega testa obložene s pršutom.

zavitki s pršutom_9

Vsak kos nadevanega listnatega testa posebej zavijemo.

zavitki s pršutom_10

Zavitke rahlo premažemo z olivnim oljem, če želite ga lahko zamenjate s jajcem, ter jih damo v pečico.

zavitki s pršutom_13

Zavitke s pršutom pečemo 10-15 minut v predhodno ogreti pečici na 180 stopinj Celzija.

zavitki s pršutom_15

Nasvet
Zavitke s pršutom lahko postrežemo tudi kot prilogo. Prilogo dobimo tako, da sestavine podvojimo in naredimo en sam velik zavitek, po peki pa zavitek narežemo na rezine, ki jih lahko postrežemo z zrezkom. Pa ne pozabite, če naredimo en večji zavitek s pršutom je potrebno tudi čas peke podaljšati, priporočam za 10 minut.

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 5 Povprečno: 3.8]

Dodaj odgovor