Umešana jajčka s tuno
Jajca so odličen vir beljakovin, vitaminov, mineralov in zdravih maščob. Pripravimo si jih lahko na nešteto načinov, z nešteto prilogami. Pa si enkrat za spremembo pripravimo umešana jajčka s tuno. Le-te si lahko privoščimo za zajtrk ali za večerjo.
Pripomočki za pripravo umešanih jajčk s tuno:
- posoda za pečenje jajc
- kuhalnica
- krožnik za postrežbo
Sestavine za pripravo umešanih jajčk s tuno (za 1-2 osebi):
- 3 jajca (odvisno kako veliki jedec ste)
- 1 konzerva tune (sama uporabljam tuno v lastnem soku ali slanici)
- 1 žlica olivnega olja
- sol in poper
- začimbe po okusu (lahko uporabite različne mešanice začimb ali po okusu peteršilj, baziliko, origano,…)
- po želji lahko dodate na majhne koščke narezano zelenjavo (bučke, paprika, koruza,…)
- žlica naribanega sira (lahko uporabite katerikoli sir po okusu)
Postopek priprave umešanih jajčk s tuno:
V ponvi segrejemo olivno olje in na njem na hitro popražimo odcejano tuno. Vkolikor se odločite dodati zelenjavo, jo popražite preden v ponev dodate tuno. Nato v ponev dodajte jajca in začimbe po okusu, ter solite in poprajte. Vse skupaj med preženjem mešajte s kuhalnico, da dobite umešana jajčka. Preden postrežete na krožnik jih posujte še z naribanim sirom in premešajte, da se stopi. Postrezite s kosom kruha ali žemljico .
Pa dober tek.