Umešana jajca z avokadom
Poznate avokado? Je sadež, dobro znan po svojih hranilnih snoveh, bogat z vlakninami, beljakovinami. Vsebuje pa tudi veliko mononenasičenih maščob. Pripravimo ga lahko na več načinov, tudi z umešani jajci. Takšen beljakovinski obrok vas bo dodobra nasitil. Primeren je bodisi po vadbi ali pa za odlično večerjo.
Umešana jajca z avokadom – pripomočki:
- ponev za peko
- kuhalnica
- manjša plastična posoda
- deska za rezanje
- nož
- jedilne vilice
Umešana jajca z avokadom – sestavine
Za 1 osebo:
- 1 polovica ali cel dobro zrel avokado
- 2 večji jajci
- ščep soli
- ščep popra
- origano ali drobnjak
- 4 žlice olja
Umešana jajca z avokadom – postopek:
Dobro zrel avokado prerežemo na polovico, odstranimo koščico ga olupimo in z vilicami dobro pretlačimo.
Jajci ražvrkljamo, posolimo in popopramo.
Na vroče olje, ki smo ga segreli v ponvi vlijemo jajčno zmes in jo s kuhalnico zmešamo. Ko so jajca že skoraj pečena, jim dodamo še pretlačen avokado.
Vse skupaj še malo popečemo, dodamo origano, po potrebi še dosolimo ali popopramo in serviramo.
Dober tek.