Tortilja čips s piščancem
Print Friendly, PDF & Email

Tortilja čips s piščancem je odlična večerja, ki najbolj tekne v družbi prijateljev ali družine ter ob dobrem filmu. Je neke vrste topla in nadgrajena različica čipsa. Večerja in prigrizek hkrati. Tortilja čips – kot glavna sestavina jedi – gre odlično skupaj s piščancem v ”bbq” omaki, paradižnikom, papriko, čebulo, nacho sirom in drugimi dodatki. Pa si kar poglejmo recept …

Tortilja čips s piščancem

Tortilja čips s piščancem – pripomočki:

  • pekač (cca 25 x 30 cm)
  • ponev ali vok

Tortilja čips s piščancem – sestavine:

Za 4 osebe:

  • 500 g piščanca
  • sončnično olje
  • 1 vrečka tortilja čipsa (300 g)
  • 8 rezin slanine
  • 2 paradižnika
  • pol čebule
  • pol (zelene) paprike
  • 150 g sira (cheddar ali po izbiri)
  • 2 žlici bbq omake (lahko nadomestimo s kečapom)
  • 1 lonček kisle smetane (180 g)
  • 1 do 2 žlici guacamole omake (po želji lahko izpustimo)
  • peteršilj (svež ali suh)
  • česen v prahu
  • paprika ali čili v prahu
  • sol in poper

Tortilja čips s piščancem – postopek:

Najprej si pripravimo vse sestavine. Slanino na ponvi na kratko popečemo. Sir naribamo. Paradižnik narežemo na kocke. Papriko narežemo na trakove. Čebulo nasekljamo. Peteršilj nasekljamo.

Tortilja čips s piščancem

Piščanca začinimo z začimbami: sol, poper, paprika ali čili v prahu, česen v prahu. Narežemo ga na kocke. Čebulo (približno polovico od pripravljene, ostalo bomo potrebovali kasneje) prepražimo na olju, nato dodamo na kocke narezanega piščanca ter pražimo kakšno minutko. Dodamo bbq omako (ali kečap) ter po potrebi še kakšno žlico vode ter reduciramo do želene konsistence omake oz. toliko časa, da je piščanec pečen (kakšnih 5 minut).

Tortilja čips s piščancem

Nato ponev s piščancem odstavimo, pripravimo pekač (rahlo ga namastimo z oljem) in začnemo zlagati plasti. Po dnu razporedimo eno plast tortilja čipsa, nato po celotni površini razporedimo piščančje meso, nadaljujemo s plastjo sira. Nato razporedimo še paradižnik, papriko in preostalo čebulo. Dodamo še plast popečene slanine, ki jo natrgamo na manjše koščke. Vse skupaj začinimo še z malo peteršilja, zaključimo pa s še eno plastjo sira.

Vse skupaj damo v pečico na 175 °C (navadna pečica) ter pečemo cca. 15 minut.

Pekač nato vzamemo iz pečice ter po vrhu te poslastice razporedimo še kislo smetano in po želji še guacamole omako.

Tortilja čišps s piščancem – odlična jed za vse ljubitelje slanih prigrizkov – je pripravljena. Postrežemo jo lahko na krožnike ali pa jo jemo kar iz pekača. Njami!

Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 5]

Manca Rudolf

Hej! Sem Manca Rudolf, avtorica kulinaričnega bloga Rudolfova malca (http://www.rudolfovamalca.com/), kamor objavljam recepte, priporočila in druga (kulinarična) doživetja. Sem zagovornica sezonske, lokalne, doma pridelane hrane. Rada imam preproste recepte, hkrati pa se izogibam uporabe vnaprej pripravljenih polizdelkov – raje čim več pripravim sama. Sem tudi ljubiteljica glasbe, zborovskega petja, slovenskih narečij, dobrih knjig, francoskega jezika, našega planeta, (ročno izdelanega) nakita, prikupnih kuharskih pripomočkov in dobre hrane.

Dodaj odgovor