Topli kruhki s tartufato
Print Friendly, PDF & Email

Za malico, večerjo ali ko pridejo prijatelji, obiski – so krasna ideja topli kruhki s tartufato in sirom. Najbolj do izraza pride neutralen bel, lahko tudi koruzni kruh, na enak način pa izberemo tudi sir – naj bo mlad sir, blagega okusa in vonja. Starani siri bodo imeli premočan okus in se ponavadi ne ujemajo s tartufato.

Topli kruhki s tartufato

Pripomočki za tople kruhke s tartufato:

  • opekač ali pečica

Sestavine za tople kruhke s tartufato:

Za 2 osebi:

  • 6 manjših kosov kruha
  • 50 g tartufate
  • 30 g masla
  • 100 g sira
  • poper
  • sol (opcijsko)
  • olive (opcijsko)

Postopek za toople kruhke s tartufato:

Kruh za tople kruhke s tartufato in sirom lahko izberemo čisto po želji oziroma po svojem okusu. Pride pa tartufata sigurno bolj do izraza na belem kruhu. Rezine kruha naj ne bodo predebele (nekje okoli enega centimetra).

Topli kruhki s tartufato

Maslo nekaj časa pustimo na sobni temperaturi, da se zmehča in bo lažje mazljivo. Nato vsak kos kruha premažemo najprej z maslom, nato na maslo namažemo tartufato.

Topli kruhki s tartufato

Po želji lahko na vrh tartufate dodamo še malo soli, a pazimo, da jed ne bo preslana (slana sta ponavadi že sir in tartufata). Na vrh potrosimo sir in poper. Prav tako pazimo pri siru, da izberemo mlajše sire (mocarela), ki imajo bolj neutralen okus.

Topli kruhki s tartufato

Topli kruhki s tartufato in sirom se lahko pečejo ali v pečici, 10 do 15 minut na 170 °C, ali pa v opekaču za tople sendviče, kjer sem jih danes pekla tudi sama. V opekaču jih pečemo čisto po občutku – ravno pravšnji bodo, ko bo spodnja plast kruha dobila rahko rjavkasto barvo, zgoraj pa bo sir lepo stopljen.

Topli kruhki s tartufato

Topli kruhki s tartufato

Dober tek 🙂

Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 5]

Dodaj odgovor