Slastni ocvrti bezgovi cvetovi
Narava nam ponuja veliko okusnih dobrot, med njimi tudi bezeg, ki je okusen, zdrav in povrhu vsega še zastonj, saj ga lahko, v tem letnem času naberemo sami. Odlično in poceni.
Ocvrti bezgovi cvetovi – pripomočki:
- ponev
- cedilo
- jedilna žlica
- krožnik
- lonec
- metlica za stepanje
Ocvrti bezgovi cvetovi – sestavine:
Sestavine za maso:
Po občutku, glede na število cvetov, ki jih nameravate ocvreti, potrebujemo:
- jajca
- moko
- mleko
- sol
Sestavine za cvrtje:
- olje
Ocvrti bezgovi cvetovi – postopek:
Jajca razžvrkljamo, dodamo mleko, ščep soli in moko. Vse sestavine stepemo z metlico, da dobimo maso, podobno kot za palačinke, vendar manj gosto.
Bezgove cvetove temeljito operemo, ter jih damo na cedilo, da se odcedijo.
V večjo ponev medtem natočimo olje, ga segrejemo na ognju, ko pa je olje dovolj vroče, polagamo nanj bezgove cvetove, ki smo jih pred tem namočili v maso.
Bezgove cvetove lahko cvrete tudi tako, da jih pred tem osmukate.
Po želji lahko bezgove cvetove, ki smo jih že ocvrli, pred serviranjem posipamo s sladkorjem.
Dober tek!