Slastni ocvrti bezgovi cvetovi
Print Friendly, PDF & Email

Narava nam ponuja veliko okusnih dobrot, med njimi tudi bezeg, ki je okusen, zdrav in povrhu vsega še zastonj, saj ga lahko, v tem letnem času naberemo sami. Odlično in poceni.

Slastni ocvrti bezgovi cvetovi

Ocvrti bezgovi cvetovi – pripomočki:

  • ponev
  • cedilo
  • jedilna žlica
  • krožnik
  • lonec
  • metlica za stepanje

Slastni ocvrti bezgovi cvetoviOcvrti bezgovi cvetovi – sestavine:

Sestavine za maso:

Po občutku, glede na število cvetov, ki jih nameravate ocvreti, potrebujemo:

  • jajca
  • moko
  • mleko
  • sol

Sestavine za cvrtje:

  • olje

Ocvrti bezgovi cvetovi – postopek:

Jajca razžvrkljamo, dodamo mleko, ščep soli in moko. Vse sestavine stepemo z metlico, da dobimo maso, podobno kot za palačinke, vendar manj gosto.

Ocvrti bezgovi cvetovi Bezgove cvetove temeljito operemo, ter jih damo na cedilo, da se odcedijo.

Ocvrti bezgovi cvetovi

V večjo ponev medtem natočimo olje, ga segrejemo na ognju, ko pa je olje dovolj vroče, polagamo nanj bezgove cvetove, ki smo jih pred tem namočili v maso.

Ocvrti bezgovi cvetovi

slastni-ocvrti-bezgovi-cvetovi

Bezgove cvetove lahko cvrete tudi tako, da jih pred tem osmukate.

Po želji lahko bezgove cvetove, ki smo jih že ocvrli, pred serviranjem posipamo s sladkorjem.

Dober tek!

 

 

Ocena:
Skupaj: 6 Povprečno: 4.2]

Dodaj odgovor