Slastni jajčevci z mocarelo in paradižniki
Print Friendly, PDF & Email

Včasih kar paše nekaj samo zelenjavnega, nekaj brez mesa. Slastni jajčevci z mocarelo in paradižnikom so tako zelo slastni in okusni, da mesa sploh ne boste pogrešali.

Slastni jajčevci z mocarelo in paradižniki – pripomočki:

  • deska za rezanje
  • nož
  • žlica
  • skodelica
  • pekač

Slastni jajčevci z mocarelo in paradižniki – sestavine:

Za 2 osebi

  • 1 jajčevec srednje velikosti
  • 2 paradižnika
  • 250 g mocarele
  • 2 stroka česna
  • 3 do 4 listi sveže bazilike
  • 3 do 4 žlice ribanega sira
  • sol
  • domača suha mešanica začimb
  • 50 ml olivnega olja

Slastni jajčevci z mocarelo in paradižniki – postopek:

Jajčevec in paradižnika umijemo pod tekočo vodo. Jajčevec osušimo in ga z ostrim nožem razrežemo na pahljačo. Rezine naj bodo tanjše, da se bodo lahko lepo prepekle. Pazimo, da jih ne zarežemo do konca. Pri peclju naj ostane v enem kosu, naj se še drži skupaj.Jajčevec solimo in ga pustimo kakšne pol ure, da se odteče voda.Med tem, ko se jajčevec “joče”, narežemo paradižnik na tanke kolobarje in prav tako mocarelo. V skodelico s stiskalcem za česen stisnemo stroka česna, dodam nasekljano baziliko in žličko domače suhe mešanice začimb ter vse skupaj povežemo z olivnim oljem. Jajčevec osušimo s papirnato servieto in vsako rezino premažemo z mešanico česna, bazilike, suhe mešanice začimb in olivnega olja.Sedaj med vsako rezino jajčevca naložimo po dve rezini paradižnika in dve rezini mocarele. Vse skupaj prenesemo v pekač in pokapljamo z olivnim oljem ter damo peči v predhodno ogreto pečico na 185 stopinj Celzija z ventilacijo.Po 30-ih minutah peke jajčevec še dodatno potrosimo z naribanim sirom in pečemo dalje. Ko je sir dobil lepo, zlato zapečeno barvo, pokrijemo jajčevec s folijo, da ne bi sira prepekli in pečemo dalje.Jajčevec pečemo cca. 1 uro oz. pečemo ga tako dolgo, da jajčevec postane mehak in v celoti pečen. Če boste pekli premalo časa, ne bo dober, ker bo jajčevec še trd in neokusen.

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 7 Povprečno: 4.4]

Dodaj odgovor