Pregrešne kruhove rezine
Print Friendly, PDF & Email

Včasih je treba zamižati na eno oko pri kalorijah in si privoščiti kaj pregrešnega. Ocvrte kruhove rezine so elegantna rešitev, ko želimo na hitro pripraviti obrok, ali pa porabiti ostanke belega kruha in jajc. Slastne so z lončkom mleka za zajtrk, jogurtom za malico ali zeleno solato za večerjo.

Pregrešne kruhove rezine

Pregrešne kruhove rezine – pripomočki:

  • globok krožnik ali široka skodela
  • vilice
  • ponev za cvrtje
  • krožnik
  • papirnata brisača ali servieta

Pregrešne kruhove rezine – sestavine:

(za eno osebo)

  • 3 – 4 kosi belega kruha ali toasta
  • 1 jajce
  • 1/2 dl mleka
  • olje za cvrtje

Pregrešne kruhove rezine – postopek:

Če uporabimo beli kruh, ga narežemo na rezine, debele približno 1 cm. Toast je ravno pravšnje debeline. V globok krožnik ali skodelo ubijemo jajce in ga razžvrkljamo z vilicami.

Pregrešne kruhove rezine

Prilijemo mleko in še malo premešamo.

Nato vlijemo v ponev  olje za cvrtje, približno 1 cm visoko in segrevamo. Lahko uporabimo tudi drugo maščobo za cvrtje.

Rezine kruha pomočimo v jajce z mlekom. Pomembno je, da kruha ne potopimo, ampak ga le na hitro pomočimo z obeh strani. Če bi ga namreč potopili, bi se preveč napil. Rezine pomakajmo šele tedaj, ko je maščoba že vroča.

Pregrešne kruhove rezine

Ko je maščoba dovolj ogreta, polagamo vanjo namočene rezine kruha. Cvremo na obeh straneh, dokler ni zlato rjave barve (približno minuto na vsaki strani).

Pregrešne kruhove rezine

Ocvrt kruh polagamo na krožnik, obložen s papirnato brisačo ali servieto, da vpije odvečno maščobo.

Pregrešne kruhove rezine

Takšen hitro pripravljen obrok je lahko zajtrk, malica ali večerja. Zjutraj ga ponudimo s kozarcem mleka ali jogurta, za večerjo pa z zeleno solato.

Pregrešne kruhove rezine

Naj vam tekne!

Ocena:
Skupaj: 8 Povprečno: 4.5]

sladkosnedka

Sem ljubiteljica sladkega, še posebej čokolade. Rada se sučem po kuhinji in nikoli ne skuham jedi večkrat po istem receptu, saj rada eksperimentiram.

Dodaj odgovor