Pregrešne kruhove rezine
Včasih je treba zamižati na eno oko pri kalorijah in si privoščiti kaj pregrešnega. Ocvrte kruhove rezine so elegantna rešitev, ko želimo na hitro pripraviti obrok, ali pa porabiti ostanke belega kruha in jajc. Slastne so z lončkom mleka za zajtrk, jogurtom za malico ali zeleno solato za večerjo.
Pregrešne kruhove rezine – pripomočki:
- globok krožnik ali široka skodela
- vilice
- ponev za cvrtje
- krožnik
- papirnata brisača ali servieta
Pregrešne kruhove rezine – sestavine:
(za eno osebo)
- 3 – 4 kosi belega kruha ali toasta
- 1 jajce
- 1/2 dl mleka
- olje za cvrtje
Pregrešne kruhove rezine – postopek:
Če uporabimo beli kruh, ga narežemo na rezine, debele približno 1 cm. Toast je ravno pravšnje debeline. V globok krožnik ali skodelo ubijemo jajce in ga razžvrkljamo z vilicami.
Prilijemo mleko in še malo premešamo.
Nato vlijemo v ponev olje za cvrtje, približno 1 cm visoko in segrevamo. Lahko uporabimo tudi drugo maščobo za cvrtje.
Rezine kruha pomočimo v jajce z mlekom. Pomembno je, da kruha ne potopimo, ampak ga le na hitro pomočimo z obeh strani. Če bi ga namreč potopili, bi se preveč napil. Rezine pomakajmo šele tedaj, ko je maščoba že vroča.
Ko je maščoba dovolj ogreta, polagamo vanjo namočene rezine kruha. Cvremo na obeh straneh, dokler ni zlato rjave barve (približno minuto na vsaki strani).
Ocvrt kruh polagamo na krožnik, obložen s papirnato brisačo ali servieto, da vpije odvečno maščobo.
Takšen hitro pripravljen obrok je lahko zajtrk, malica ali večerja. Zjutraj ga ponudimo s kozarcem mleka ali jogurta, za večerjo pa z zeleno solato.
Naj vam tekne!