Polnjena sirova omleta
Čas večerje, pa ne veste kaj bi pripravili. Polnjena sirova omleta je zelo preprosta jed, lahko je večerja ali malica, pa tudi nasiten zajtrk. Omleta je mehka in sočna, v notranjosti pa okusen, stopljen sir. Priprava je zelo hitra in enostavna. Poskusite! 🙂
Polnjena sirova omleta – pripomočki:
- štedilnik
- ponev
- manjša skledica
- vilice
- merica za tekočine
- kuhinjska tehtnica
- lesena ali plastična lopatica
Polnjena sirova omleta – sestavine:
(za 1 osebo)
- 1 jajce
- 20 g sladke smetane (lahko tudi kisle)
- 50 ml vode ali mleka
- ščep soli
- ščep popra (dodate lahko tudi druge začimbe, po okusu)
- 50 g moke
- ščep pecilnega praška
- olje ali maslo na namastitev
- 2 – 4 rezine sira (kateregakoli)
Polnjena sirova omleta – postopek:
V skledico damo vse sestavine, razen olja oz. masla za namastitev in sira. Ne pozabimo soliti in začiniti.
Z viliami dobro premešamo, ostati ne sme nobena grudica.
Na štedilnik pristavimo ponev, v katero zlijemo nekaj olja ali damo malo masla, ampak ne preveč. Počakamo, da se dobro segreje, ter nato v ponev zlijemo polovico mase, ki jo imamo v skledici.
In že imamo spodnjo plast omlete, čez katero položimo rezine sira. Položite lahko nekaj večjih rezin, ali pa jih raztrgate na več manjših.
Nato čez rezine sira prelijemo ostanek, oz. drugo polovico mase, ki nam je še ostala v skledici. Poskrbimo, da je ves sir dobro prekrit.
Ko se je omleta na spodnji strani zapekla do zlato-rjave barve, jo s pomočjo lopatice previdno obrnemo. Nato jo le še zapečemo, še na drugi strani.
V omleto, lahko poleg sira, dodate tudi šunko, slanino in na drobno narezano zelenjavo. Po okusu. 😀
Nom nom in dober tek! 😉
-Balubah