Paradižnikova solata s hrustljavimi koščki toasta
Print Friendly, PDF & Email

Paradižnikova solata v družbi s hrustljavimi koščki toasta je zanimiva kombinacija osvežilnega paradižnika in zlato rjavo zapečenega toasta, ki zahrusta ob grižljaju. In ta vonj po bučnem olju … Okus pa ocenite sami.

Paradiznikova-solata-s-hrustljavimi-koscki-toasta

Paradižnikova solata s hrustljavimi koščki toasta – pripomočki:

  • deska za rezanje
  • nož
  • opekač kruha
  • skodelica
  • vilica

Paradižnikova solata s hrustljavimi koščki toasta – sestavine:Paradiznikova-solata-s-hrustljavimi-koscki-toasta-1

  • paradižnik (količina po želji)
  • nekaj kosov toasta
  • sol
  • poper
  • bazilika (sveža ali posušena)
  • ščepec origana
  • peteršilj
  • bučno olje

Paradižnikova solata s hrustljavimi koščki toasta – postopek:

Paradižnike operemo, osušimo in narežemo na poljubne kose.

Paradiznikova-solata-s-hrustljavimi-koscki-toasta-2

Toast zlato rjavo popečemo v opekaču kruha. Če ga nimate, zložite toast na pekač in ga hrustljavo zapečite v pečici. Narežemo ga na manjše koščke.

Paradiznikova-solata-s-hrustljavimi-koscki-toasta-3

Liste bazilike in peteršilj operemo in narežemo na poljubno velike kose.

Paradiznikova-solata-s-hrustljavimi-koscki-toasta-4

Hrustljave koščke toasta primešamo k paradižniku.

Paradiznikova-solata-s-hrustljavimi-koscki-toasta-5

Dodamo narezana sveža zelišča (baziliko, peteršilj) ter ščepec posušene bazilike in origana. Solimo, popramo ter prelijemo z bučnim oljem.

Paradiznikova-solata-s-hrustljavimi-koscki-toasta-6

Vse skupaj dobro premešamo. Paradižnikova solata s hrustljavimi koščki toasta je najboljša, če jo postrežemo takoj. Tako so koščki toasta ravno prav “nadišavljeni” z bučnim oljem in ostanejo hrustljavi. Čez čas bi se kruh napojil z oljem in izgubil hrustljavost. Ob solati lahko postrežete hrenovke na malce drugačen način.

Paradiznikova-solata-s-hrustljavimi-koscki-toasta-7

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 4 Povprečno: 5]

Monique

Sem ljubiteljica čokolade in začimb, predvsem cimeta. Poleg raznih sladic rada pripravim tudi kaj slastnega iz tujih kuhinj. Moji recepti so enostavni, primerni tudi za začetnike.

Dodaj odgovor