Paradižnikova solata s hrustljavimi koščki toasta
Paradižnikova solata v družbi s hrustljavimi koščki toasta je zanimiva kombinacija osvežilnega paradižnika in zlato rjavo zapečenega toasta, ki zahrusta ob grižljaju. In ta vonj po bučnem olju … Okus pa ocenite sami.
Paradižnikova solata s hrustljavimi koščki toasta – pripomočki:
- deska za rezanje
- nož
- opekač kruha
- skodelica
- vilica
Paradižnikova solata s hrustljavimi koščki toasta – sestavine:
- paradižnik (količina po želji)
- nekaj kosov toasta
- sol
- poper
- bazilika (sveža ali posušena)
- ščepec origana
- peteršilj
- bučno olje
Paradižnikova solata s hrustljavimi koščki toasta – postopek:
Paradižnike operemo, osušimo in narežemo na poljubne kose.
Toast zlato rjavo popečemo v opekaču kruha. Če ga nimate, zložite toast na pekač in ga hrustljavo zapečite v pečici. Narežemo ga na manjše koščke.
Liste bazilike in peteršilj operemo in narežemo na poljubno velike kose.
Hrustljave koščke toasta primešamo k paradižniku.
Dodamo narezana sveža zelišča (baziliko, peteršilj) ter ščepec posušene bazilike in origana. Solimo, popramo ter prelijemo z bučnim oljem.
Vse skupaj dobro premešamo. Paradižnikova solata s hrustljavimi koščki toasta je najboljša, če jo postrežemo takoj. Tako so koščki toasta ravno prav “nadišavljeni” z bučnim oljem in ostanejo hrustljavi. Čez čas bi se kruh napojil z oljem in izgubil hrustljavost. Ob solati lahko postrežete hrenovke na malce drugačen način.
Dober tek!