Omleta z mlado čebulo in slanino
Print Friendly, PDF & Email

Omleta z mlado čebulo in slanino je popolna večerja, ko nimamo veliko časa za pripravo obroka, naši želodčki pa krulijo. 🙂 Priprava je enostavna in zelo hitra, poskusite, navdušeni boste kako okusno in enostavno je.

omleta-z-mlado-cebulo-in-slanino-1

Omleta z mlado čebulo in slanino – pripomočki:

  • večja ponev
  • štedilnik
  • skledica
  • kuhalnica
  • krožnik
  • vilice
  • lesena lopatica

Omleta z mlado čebulo in slanino – sestavine:

  • 2 – 3 jajca
  • sol in poper po okusu
  • žlica vode
  • 2 mladi čebuli
  • cca. 100 g slanine v kockah ali trakcih, lahko tudi šunke
  • žlica olja ali masla

Omleta z mlado čebulo in slanino – postopek:

Mlado čebulo očistimo, po potrebi operemo in jo nasekljamo na kolobarje, debeline cca. pol cm.

omleta-z-mlado-cebulo-in-slanino-2

V ponev zlijemo olje ali damo maslo, ter pustimo, da se greje. Ko je dovolj vroče, vanj stresemo mlado čebulo, katero pražimo cca. 2 minuti, oz. toliko, da dobi malo barve.

omleta-z-mlado-cebulo-in-slanino-3

Nato v ponev dodamo še slanino in premešamo, ter pustimo, da se praži.

omleta-z-mlado-cebulo-in-slanino-4

V skledico ubijemo jajca, dodamo žlico vode, solimo in popramo po okusu in z vilico vse skupaj razžvrkljamo.

omleta-z-mlado-cebulo-in-slanino-5

Ko se je slanina zapekla do zlato rjave barve, čezenj prelijemo razžvrkljano jajce, temperaturo štedilnika znižamo za tretjino in pustimo, da se ometa peče. Pazimo, da se nam ne zažge s spodnje strani, to preverjamo tako, da jo z ene strani malo dvignemo in pokukamo spodaj. 🙂

omleta-z-mlado-cebulo-in-slanino-6

Ko je omleta na vrhu že skoraj zakrknila, jo s pomočjo lopatice obrnemo, če ne gre v celoti, jo najprej razdelimo na dva dela in jo nato obrnemo. Nato jo le še malenkost zapečemo z druge strani in jo zvrnemo na krožnik. Poleg se čudovito poda sveže narezan paradižnik.

Nom nom in dober tek! 😉

-Balubah

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 5]

Dodaj odgovor