Omleta z mlado čebulo in slanino
Omleta z mlado čebulo in slanino je popolna večerja, ko nimamo veliko časa za pripravo obroka, naši želodčki pa krulijo. 🙂 Priprava je enostavna in zelo hitra, poskusite, navdušeni boste kako okusno in enostavno je.
Omleta z mlado čebulo in slanino – pripomočki:
- večja ponev
- štedilnik
- skledica
- kuhalnica
- krožnik
- vilice
- lesena lopatica
Omleta z mlado čebulo in slanino – sestavine:
- 2 – 3 jajca
- sol in poper po okusu
- žlica vode
- 2 mladi čebuli
- cca. 100 g slanine v kockah ali trakcih, lahko tudi šunke
- žlica olja ali masla
Omleta z mlado čebulo in slanino – postopek:
Mlado čebulo očistimo, po potrebi operemo in jo nasekljamo na kolobarje, debeline cca. pol cm.
V ponev zlijemo olje ali damo maslo, ter pustimo, da se greje. Ko je dovolj vroče, vanj stresemo mlado čebulo, katero pražimo cca. 2 minuti, oz. toliko, da dobi malo barve.
Nato v ponev dodamo še slanino in premešamo, ter pustimo, da se praži.
V skledico ubijemo jajca, dodamo žlico vode, solimo in popramo po okusu in z vilico vse skupaj razžvrkljamo.
Ko se je slanina zapekla do zlato rjave barve, čezenj prelijemo razžvrkljano jajce, temperaturo štedilnika znižamo za tretjino in pustimo, da se ometa peče. Pazimo, da se nam ne zažge s spodnje strani, to preverjamo tako, da jo z ene strani malo dvignemo in pokukamo spodaj. 🙂
Ko je omleta na vrhu že skoraj zakrknila, jo s pomočjo lopatice obrnemo, če ne gre v celoti, jo najprej razdelimo na dva dela in jo nato obrnemo. Nato jo le še malenkost zapečemo z druge strani in jo zvrnemo na krožnik. Poleg se čudovito poda sveže narezan paradižnik.
Nom nom in dober tek! 😉
-Balubah