Odlična prepognjena pica
Print Friendly, PDF & Email

Prepognjena pica je odlična ideja, ko želimo pojesti nekaj toplega, nimamo pa veliko časa. Je tudi odličen prigrizek na rojstnodnevni zabavi. Testo lahko naredijo tudi otroci in kar je najbolje – ne rabi vzhajati. Priporočam vsem, ki imate radi pice. 🙂

Odlicna prepognjena pica

Pripomočki za pripravo prepognjene pice:

  • električna pečica
  • manjša posodica
  • vilica
  • večja posoda
  • pult za gnetenje ali kuhinjski robot z nastavki za pripravo testa
  • kuhinjska krpa
  • srednje velik ali velik pekač
  • peka papir

Prepognjena pica – sestavine:

  • 180 g bele gladke pšenične moke
  • 1 dl tople vode
  • 1 žlička suhega kvasa
  • ščepec sladkorja
  • ena žlička soli
  • 4 žlice (sončničnega ali katerega drugega) olja
  • 1 dl paradižnikove omake
  • 1 velika žlica oljčnega olja
  • ščepec origana in bazilike
  • 100 g pica šunke
  • 100 g sira
  • dve žlici koruze

Postopek priprave prepognjene pice:

V posodo damo moko, kvas, sol, ščepec sladkorja, štiri žlice sončničnega ali katerega drugega olja. Zalijemo z vodo.

Odlicna prepognjena pica

Testo gnetemo ročno ali pa ga obdelamo s pomočjo kuhinjskega robota.

Odlicna prepognjena pica

Testo mora biti gladko in prožno. Pokrijemo ga s kuhinjsko krpo in medtem pripravimo paradižnikovo omako. V posodici zmešamo paradižnikovo omako, origano, baziliko, sol, ščepec sladkorja, oljčno olje.

Odlicna prepognjena pica

Vse zedinimo.

Odlicna prepognjena pica

Testo, ki je medtem dovolj počivalo, pomokamo in damo na peka papir.

Odlicna prepognjena pica

Razvaljamo ga na debelino 2 do 3 mm.

Odlicna prepognjena pica

Polovico testa premažemo s paradižnikovo omako, prekrijemo s šunko, sirom, koruzo. Vsakdo lahko doda v nadev, kar želi.

Odlicna prepognjena pica

Pico prepognemo oz. eno polovico “zapremo” z drugo.

Odlicna prepognjena pica

Robove stisnemo s prsti.

Odlicna prepognjena pica

Prepognjeno pico na peka papirju prestavimo na pekač in jo pokrijemo s kuhinjsko krpo ter pustimo počivati 5 minut. Medtem pečico segrejemo na 220 stopinj Celzija. Pekač postavimo v pečici čim višje. da je blizu grelca. Pečemo jo, dokler ne dobi zlato-rjave barve.

Odlicna prepognjena pica

Pečeno prepognjeno pico premažemo z žlico olja in pokrijemo s kuhinjsko krpo. Ko se malo ohladi, jo razrežemo. Poleg se zelo prileže kisla smetana. Dober tek!

Odlicna prepognjena pica

Ocena:
Skupaj: 13 Povprečno: 4.4]

Sanjica

Sem jezikoslovka, pedagoginja in Imam več različnih hobijev -- rada berem, vrtnarim, poslušam glasbo. V življenju mi zelo veliko pomenijo živali, zato prostovoljno pomagam zapuščenim ter zanemarjenim psom in mačkam. Sem tudi ponosna lastnica čudovitega kužka Makija, mucka Mukija, ptičjega pajka in zlatih ribic. Za vsem ne zaostaja niti ljubezen do kuhanja, saj se tako sproščam. Pri tem uporabljam čim bolj domače sestavine (po možnosti iz lastnega vrta) in čim manj aditivov. Obožujem zelišča, ki jih tudi skrbno vzgajam, in menim, da so ravno ona tista, ki dajo jedem piko na i.

Dodaj odgovor