Najboljše hrenovke v testu
Print Friendly, PDF & Email

Hrenovke v testu lahko naredite v listnatem testu, a nam so veliko ljubše tiste, ki so narejene v domačem, kvašenem testu. Po tem receptu so pripravljene res hitro in preprosto, njihov okus je odličen, videz privlačen, prijetno dišijo in so odlična večerja, zato s krožnika izginejo v hipu! Testo lahko shranite v hladilniku tudi za naslednji dan in zjutraj za zajtrk spet spečete hrenovke v testu ali testo zgolj posujete s soljo in sezamom ter uživate v domačem pecivu. To so res najboljše hrenovke v testu, zato jih poskusite!

Najboljše hrenovke v testu

Pripomočki za najboljše hrenovke v testu:

  • večja posoda
  • kozica za kuhanje hrenovk
  • kuhinjski robot z nastavkom za testo ali pult za gnetenje
  • silikonska podlaga
  • nož
  • pekač
  • peka papir
  • kozarec
  • čopič
  • pečica

Sestavine za hrenovke v testu:

  • 10 telečjih hrenovk
  • voda za kuhanje hrenovk
  • 500 g gladke pšenične moke
  • 40 g svežega kvasa
  • 1 dl toplega mleka
  • 1,5 dl tople vode
  • 0,5 dl olja
  • ščepec soli
  • ščepec sladkorja
  • 1 rumenjak
  • nekaj žlic sezama

Priprava hrenovk v testu:

Kvas nadrobimo v toplo mleko, dodamo sladkor in kakšno jušno žlico moke. Premešati in pustiti 5 minut, da vzhaja. Nato damo v posodo vzhajani kvas in vse ostale sestavine za testo (razen hrenovk in rumenjaka). Dobro premešamo s pomočjo kuhinjskega robota ali ročno gnetemo na kuhinjskem pultu.

Najboljše hrenovke v testu

Gnetemo, dokler ne dobimo enotne “kepe”.

Najboljše hrenovke v testu

Testo pustimo počivati vsaj 30 minut, da vzhaja. Nato ga lahko razdelimo na 2 dela, saj je tako priprava bolj enostavna.

Najboljše hrenovke v testu

Vmes hrenovke skuhamo do polovice.

Najboljše hrenovke v testu

Testo razvaljamo, da bo čim bolj tanko. Nato ga režemo na trakove, ki naj bodo široki nekje 4 cm.

Najboljše hrenovke v testu

Vsako hrenovko spiralno ovijemo z enim trakom, zato je dobro, če so trakovi dovolj dolgi, da lahko hrenovke ovijemo v enem kosu ter jih zlagamo na pekač, ki smo ga predhodno obložili s peka papirjem. Hrenovke prekrijemo s kuhinjsko krpo in jih 10 minut pustimo počivati.

Najboljše hrenovke v testu

Nato jih premažemo z rumenjakom in po želji lahko posujemo tudi s sezamom, ni pa nujno.

Najboljše hrenovke v testu

Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija. Hrenovke pečemo okrog 15 do 20 minut oziroma dokler ne dobijo zlato-rjave barve. Vmes, nekje po 10 minutah peke, jih lahko premažemo s kančkom masla, kar ni nujno, če ne maramo mastne hrane. Najboljše hrenovke v testu so pripravljene. Postrežemo jih na krožnik in lahko jemo samostojno, saj so tako zelo okusne, da sploh ne rabijo nobenih nezdravih dodatkov, kot so majoneza, gorčica ali kečap. Seveda pa jih lahko dodate, če vam bodo tako še boljše, čeprav mislim, da boljše, kot so, skoraj ne morejo biti! 🙂

Najboljše hrenovke v testu

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 54 Povprečno: 4.4]

Sanjica

Sem jezikoslovka, pedagoginja in Imam več različnih hobijev -- rada berem, vrtnarim, poslušam glasbo. V življenju mi zelo veliko pomenijo živali, zato prostovoljno pomagam zapuščenim ter zanemarjenim psom in mačkam. Sem tudi ponosna lastnica čudovitega kužka Makija, mucka Mukija, ptičjega pajka in zlatih ribic. Za vsem ne zaostaja niti ljubezen do kuhanja, saj se tako sproščam. Pri tem uporabljam čim bolj domače sestavine (po možnosti iz lastnega vrta) in čim manj aditivov. Obožujem zelišča, ki jih tudi skrbno vzgajam, in menim, da so ravno ona tista, ki dajo jedem piko na i.

Dodaj odgovor