Nadevana paprika
Print Friendly, PDF & Email

Če tudi vi obožujete okus sladke rdeče paprike, vam bo tale recept zelo všeč. 🙂 Nadevana paprika je okusna jed, pri kateri ne uporabimo bele moke in je zato nekoliko lažja za prebavo. Priprava je zelo enostavna in ne bo vam vzela veliko časa. Poskusite in videli boste kako okusno je! 😉

nadevana-paprika-6

Nadevana paprika – pripomočki:

  • kuhinjska pečica
  • papir za peko
  • manjši nizek pekač
  • kuhalnica
  • nož
  • deska za rezanje
  • skleda

Nedavana paprika – sestavine:

(Za 2 osebi)

  • 1 večja rdeča paprika
  • sol, poper in začimbe po okusu
  • čebula cca. 50 g
  • zelenjava po okusu, v tem primeru brokoli cca. 230 g
  • 1 jajce
  • 1 zvrhana žlica kremnega sira, lahko tudi mascarpone sir

Nadevana paprika – postopek:

Papriko operemo pod tekočo vodo, z nožem jo prerežemo na pol, tako da iz nje dobimo 2 “čašici”. Iz nje očistimo semena in previdno odstranimo zeleni del.

nadevana-paprika

Pečico prižgemo in jo nastavimo na 180 °C, da se bo do konca priprave že lepo ogrela. V skledo narežemo zelenjavo, na manjše kose, v tem primeru smo uporabili brokoli, ki smo ga narezali na manjše cvetove.

nadevana-paprika-1

Čezenj narežemo še čebulo, lahko dodamo česen, peteršilj in ostale začimbe po okusu.

nadevana-paprika-2

Zelenjavo režemo na poljubno velike kose, pri manjših kosih se bo le-ta lažje skuhala oz. spekla. Pomembno je, da uporabite vam najljubšo zelenjavo, ampak naj je količinsko ne bo preveč, ker moramo napolniti paprikini polovici, torej naj je bo cca 250 g. Čez zelenjavo v skledi ubijemo jajce in dodamo kremni sir, popramo in solimo po okusu.

nadevana-paprika-3

S kuhalnico vse skupaj dobro premešamo, dokler ni vsa zelenjava enakomerno prekrita.

nadevana-paprika-4

Polovici paprike položimo na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko in ju zvrhano napolnimo.

nadevana-paprika-5

Pekač potisnemo v ogreto pečico in papriko pečemo 45-50 minut, vmes preverimo kako se peče in če opazimo, da se zelenjava po vrhu žge, jo prekrijemo s kosom papirja za peko. Nadevana paprika je odlična priloga ob kosilu ali samostojna večerja.

Nom nom in dober tek! 😉

-Balubah

Ocena:
Skupaj: 7 Povprečno: 4.6]

Dodaj odgovor