Mlečni zdrob s kokosom
Ste imeli v otroštvu tudi vi pogosto mlečne večerje? Riž, polenta, testenine, močnik ali zdrob. Te klasične obroke so povečini zamenjale instantne različice. Pa vendar je priprava mlečne večerje povsem preprosta. Klasični mlečni zdrob popestrite s kokosom in dodajte ščepec najljubšega dodatka. In spomini na otroštvo bodo zopet oživeli.
Mlečni zdrob s kokosom – pripomočki:
- kozica
- kuhalnica
- žlica
Mlečni zdrob s kokosom – sestavine:
(za 1 osebo)
- 300 ml mleka
- 2 žlici pšeničnega zdroba
- 1 žlica kokosa
- dodatki po želji (sladkor, cimet, kakav, čokoladni namaz…)
Mlečni zdrob s kokosom – postopek:
V kozico vlijemo mleko in segrevamo. Ko je mleko toplo, vsujemo vanj pšenični zdrob.
Med stalnim mešanjem segrevamo še kakšno minuto, nato pa dodamo kokos. Kuhamo in mešamo še tako dolgo, da se masa začne gostiti.
Odstavimo in še v vročo maso damo dodatke po želji. Mlečni zdrob lahko sladkamo, obogatimo okus z malo cimeta ali pa vmešamo žličko čokoladnega namaza.
Brbončice vam bodo hvaležne.