Drzna korenčkova juha s pistacijo
Korenčkovo juho zna marsikdo skuhati … v glavnem gre v lonec korenje, nekaj krompirja, začimbe in vse skupaj zmiksamo v gosto juho. Vendar gremo pri tej drzni korenčkovi juhi s pistacijo en korak dlje, kjer se okusi začnejo prepletati. Pa poglejmo, kaj vse sodi v moj lonec.
Drzna korenčkova juha s pistacijo – pripomočki:
- deska in nož
- lupilec, kuhalnica
- lonec
- ožemalnik pomaranč
- palični mešalec / mikser
- štedilnik
Drzna korenčkova juha s pistacijo – sestavine:
Za 2 večji ali 3 manjše porcije
Za juho:
- 1 čebula
- 2 stroki česna
- 4 večje korenčke
- 1 krompir
- 1 jabolko
- sok 1 pomaranče
- ščep soli in popra
- 3 žlice olivnega olja
- cca 1 l vode
Za pistacijev pesto:
- pest praženih pistacij
- pest naribanega parmezana
- 1 strok česna – po želji
- 3 žlice olivnega olja
- 3 žlice vode
- ščep soli
Drzna korenčkova juha s pistacijo – postopek:
Čebulo olupimo in narežemo na srednje velike koščke ter jo prepražimo skupaj s česnom na olivnem olju. Korenje, krompir in jabolko olupimo, narežemo na kocke in dodamo v lonec ter pražimo 5 – 10 min.
Vse skupaj solimo in popramo. Ko se zelenjava malo omehča, zalijemo z vodo. Dolijemo toliko vode, da prekrije sestavine v loncu, saj želimo, da je juha gosta. V kolikor bo pregosta, lahko na koncu še zmeraj dolijemo nekaj vode. Pustimo, da se kuha vsaj 15 – 20 min oziroma dokler krompir ni kuhan.
V mikser dodamo vse sestavine za pistacijev pesto.
V kolikor niste ljubitelj česna, le tega izpustite. Vse skupaj zmiksamo.
Ker je zelenjava že skoraj skuhana, ožamemo še sok ene pomaranče. Lonec odstavimo ter s paličnim mešalcem dobro zmiksamo vso zelenjavo in sadje. Juha mora biti precej gosta. Na koncu pa prilijemo še sok pomaranče ter še malo premešamo.
Juho serviramo v globoke krožnike, čez pa na sredino prelijemo malo pistacijevega pesta in drzna korenčkova juha s pistacijo je gotova. Primerna je kakor lahka večerja. Dober tek in uživajte v dobrih okusih!