Brokolijev pire
Brokolijev pire je zelo slastna priloga, zaradi katere navadnega pireja sploh ne boste pogrešali. Je predvsem zelo kremast in poln okusa. Priprava je enostavna in hitra. Poskusite! 😀
Brokolijev pire – pripomočki:
- štedilnik
- kozica
- palični mešalnik
- kuhalnica
- metlica
- kuhinjska tehtnica
Brokolijev pire – sestavine:
(za 2 – 3 osebe)
- 500 g brokolija
- 100 g smetane (sladke, kisle, ali za kuhanje)
- sol in poper po okusu
- 2 stroka česna
- žlička masla
- voda za kuhanje
Brokolijev pire – postopek:
Brokoli operemo, ter ga narežemo na manjše cvete, steblo olupimo, ker je olupek zelo vlaknast in trd, vse skupaj položimo v kozico in čezenj prilijemo toliko vode, da brokoli v kozici prosto plava.
V kozico dodamo še olupljene stroke česna in sol. Kozico postavimo na štedilnik in pustimo, da se brokoli s česnom do mehkega skuha, nato mu odlijemo vso vodo.
Ko je brokoli še vroč, v kozico dodamo maslo, s kuhalnico malo premešamo, da se maslo začne topiti. Vzamemo palični mešalnik in ves brokoli gladko zmiksamo.
Najprej dodamo polovico smetane, ter še enkrat dobro zmiksamo s paličnim mešalnikom. Nato dodamo še drugo polovico smetane, ter vse skupaj dobro premešamo z metlico.
Poskusimo, ter po potrebi popramo in solimo. Postrežemo dokler je še topel, pa tudi pogret je zelo okusen. 🙂 Zadostuje za 2-3 osebe.
Nom nom in dober tek! 😉
-Balubah