Toskanska panzanella
Print Friendly, PDF & Email

Odlična in nasitna panzanella vas bo v poletnih dneh nasitila in osvežila.

Vas zanima kaj je to? Toskanska solata, ki se naredi iz paradižnika, paprik ter zelo pomembne sestavine – na kocke narezanega kruha, ki se popeče na olivnem olju. Nekateri uporabijo bel kruh, jaz sem uporabila mešanico rženega in belega. Idejo, da naredim panzanello sem dobila, ko sem bila nekaj časa nazaj v Toskani, kjer smo si ogledali kako delajo oljčno olje. Tam so nam ponudili popečen kruh z njihovim olivnim oljem. In, ker sem od mami dobila nekaj paprik, sem se odločila, da poizkusim njihov recept. V originalnem receptu je tudi rdeča čebula, ki sem jo sama spustila. Za okus sem dodala še lističe domače bazilike.

Toskanska panzanella

Pripomočki za Toskansko panzanello

  • ni posebnih pripomočkov

Sestavine za Toskansko panzanello

Za 2 osebi:

  • 1 – 2 paradižnika
  • 1 – 2 zeleni papriki
  • 1 – 2 rumeni papriki
  • sol po okusu
  • 1 žlička limoninega soka
  • 1 žlica balzamičnega kisa
  • olivno olje
  • 2 rezini kruha
  • 2 lista bazilike

Sestavine so okvirne, zato niso tehtane, količino zelenjave prilagodite velikosti le-te in temu, kakšni jedci ste.

Kako naredimo Toskansko panzanello

Najprej umijem vso zelenjavo. Narežem in očistim paprike semen, ter jih narežem na manjše koščke.

Toskanska panzanella

V posodo še dodam na koščke narezan paradižnik.

Toskanska panzanella

Na kocke narežem kruh. Najboljše bo, če uporabite malo starejši kruh. V ponev nalijem žličko olivnega olja in popražim kruh, ki naj dobi lepo zlato-rumeno barvo.

Toskanska panzanella

K solati stresem popečene kocke kruha. Panzanello začinim s soljo, olivnim oljem, limoninim sokom, dolijem še žličko balzamičnega kisa. Za okus in okras dodam še 2 lista bazilike.

Toskanska panzanella

Naj vam solata pričara okuse Toskane, tako kot jo je meni.

Toskanska panzanella Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 5]

spela

Že od malega zelo rada kuham. Veselje do kuhanja in peke mi je predala moja babi, ki je bila učiteljica gospodinjstva. Znala je speči najboljšo torto. Zelo uživam v dobrih in preprostih jedeh. Ker je imel moj sin alergijo na kravje mleko in jajca poizkušam kuhati in peči vse brez tega. S sinom velikokrat pečeva skupaj zato se trudim, da so moji recepti enostavni in zdravi.

Dodaj odgovor