Solatni krožnik z melancani in piščancem
Solatni krožnik z melancani in piščancem je super poletna, ponovredna samostojna jed, ki nas hkrati dobro nasiti in nam da božanske okuse sveže zelenjave ter popečenega melancana in piščančjega mesa.
Na ta solatni krožnik lahko nam ljube sestavine seveda poljubno dodajamo. Če želimo brezmesnega, brez problema nadomestimo piščančje beljakovine s kakšno čičeriko, fižolom ali lečo.
Pripomočki za solatni krožnik:
- ni posebnih pripomočkov
Sestavine za solatni krožnik:
Za 2 osebi:
- zelena solata
- 4 kurja jajca ali 14 prepeličjih jajc
- 1 melancan
- 200 g piščančjega mesa (poljubnega)
- 2 žlici olja
Preliv:
- 1,5 dl jogurta
- 3 stroki česna
- bučno olje
- sol
- poper
Postopek za solatni krožnik z melancani in piščancem:
Za solatni krožnik si najprej pripravimo sestavine: jajca trdo skuhamo. Vzamemo lahko tako kurja jajca, kot tudi prepeličja, če jih imamo. S prepeličjimi je krožnik namreč na oko zelo edinstven.
Piščančje meso na hitro popečemo in rahlo solimo. Vzamemo lahko tako belo meso prsi, kot tudi meso iz ostalega dela piščanca.
Melancan narežemo na rezine ter ga solimo in popramo.
Na malo olja melancan na hitro popečemo. Največ 1 minuto na vsaki strani, na višji temperaturi – da ostanejo znotraj rezine sočne, od zunaj pa dobijo lepo zapečeno skorjico.
Preliv pripravimo tako, da zmešamo jogurt s strtim česnom, dodamo bučno olje ter sol in poper. Vse sestavine dobro premešamo.
Zeleno solato poljubno narežemo, razrežemo jajca ter delno ohladimo popečene rezine melancana in piščančje meso.
Vse sestavine zložimo na servirni krožnik. In delno prelijemo z dobro premešanim prelivom.
Solatni krožnik z melancani in piščancem je poletna in polnovredna samostojna jed, ki nas hkrati dobro nasiti in nam da božanske okuse sveže zelenjave ter popečenega melancana in piščančjega mesa.
Dober tek 🙂