Solata s piščancem in popečenimi šampinjoni
Print Friendly, PDF & Email

Zdrav, lahek ter vitaminov, mineralov in beljakovin poln obrok. Brez ogljikovih hidratov. Najbolj primeren za pomladanske in poletne dni, ko nam težja hrana ne paše toliko.

Solata s piščancem in popečenimi šampinjoni

Pripomočki za solato s piščancem in popečenimi šampinjoni:

  • Ni posebnih pripomočkov

Sestavine za solato s piščancem in popečenimi šampinjoni:

Za 2 osebi:

  • 300 g piščančjega mesa
  • 100 g šampinjonov
  • 100 g rdeče redkvice
  • 1 glava zelene solate
  • 2 trdo kuhani jajci
  • 1 žlica olja
  • sol
  • poper

Preliv:

  • 2 žlici kisle smetane
  • 2 žlici bučnega olja
  • 1 žlica kisa
  • sol

Postopek za solato s piščancem in popečenimi šampinjoni:

Pripravimo, operemo in narežemo zeleno solato. Prav tako očistimo in operemo redkvice ter šampinjone. Jajci trdo skuhamo.

Solata s piščancem in popečenimi šampinjoni

Piščančje meso (vzamemo lahko kateri koli del piščančjega mesa) na olju popečemo do zlato rjavega. Jaz sem tokrat uporabila piščančja prsa.

Solata s piščancem in popečenimi šampinjoni

Meso sedaj narežemo na koščke velikosti približno 1 cm, prav tako šampinjone. Oboje na malo olja na večji temperaturi še enkrat na hitro popražimo, da se popečejo tudi gobe. Tik pred koncem solimo in popramo po okusu.

Solata s piščancem in popečenimi šampinjoni

Med tem na solato narežemo redkvice, jajci ter pripravimo preliv iz kisle smetane, bučnega olja, kisa in malce soli.

Solata s piščancem in popečenimi šampinjoni

Solata s piščancem in popečenimi šampinjoni

Popraženo piščančje meso z gobami malce ohladimo ter serviramo na solato. Na koncu dodamo po vrhu še preliv. Serviramo z raznimi popečenimi kruhki, bagetami, itd. Ali pa jemo kar brez prilog.

Solata s piščancem in popečenimi šampinjoni

Dober tek 😊

Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 5]

Dodaj odgovor