Solata s piščancem in popečenimi šampinjoni
Zdrav, lahek ter vitaminov, mineralov in beljakovin poln obrok. Brez ogljikovih hidratov. Najbolj primeren za pomladanske in poletne dni, ko nam težja hrana ne paše toliko.
Pripomočki za solato s piščancem in popečenimi šampinjoni:
- Ni posebnih pripomočkov
Sestavine za solato s piščancem in popečenimi šampinjoni:
Za 2 osebi:
- 300 g piščančjega mesa
- 100 g šampinjonov
- 100 g rdeče redkvice
- 1 glava zelene solate
- 2 trdo kuhani jajci
- 1 žlica olja
- sol
- poper
Preliv:
- 2 žlici kisle smetane
- 2 žlici bučnega olja
- 1 žlica kisa
- sol
Postopek za solato s piščancem in popečenimi šampinjoni:
Pripravimo, operemo in narežemo zeleno solato. Prav tako očistimo in operemo redkvice ter šampinjone. Jajci trdo skuhamo.
Piščančje meso (vzamemo lahko kateri koli del piščančjega mesa) na olju popečemo do zlato rjavega. Jaz sem tokrat uporabila piščančja prsa.
Meso sedaj narežemo na koščke velikosti približno 1 cm, prav tako šampinjone. Oboje na malo olja na večji temperaturi še enkrat na hitro popražimo, da se popečejo tudi gobe. Tik pred koncem solimo in popramo po okusu.
Med tem na solato narežemo redkvice, jajci ter pripravimo preliv iz kisle smetane, bučnega olja, kisa in malce soli.
Popraženo piščančje meso z gobami malce ohladimo ter serviramo na solato. Na koncu dodamo po vrhu še preliv. Serviramo z raznimi popečenimi kruhki, bagetami, itd. Ali pa jemo kar brez prilog.
Dober tek 😊