Solata iz svežega zelja
O svežem zelju sem prebrala veliko dobrih lastnosti. Ena izmed njih je visok odstotek vitamina C, ki nam še kako prav pride v obdobju gripe in prehladov. Zato predlagam, da sledite temu receptu in si vsaj 2x tedensko privoščite to preprosto, a zelo učinkovito in predvsem okusno solato.
Solata iz svežega zelja – pripomočki:
- deska in nož za rezanje
- solatna skleda
Solata iz svežega zelja – sestavine:
- 1 manjša glava svežega zelja
- sol
- jabolčni kis
- olje po izbiri(olivno, bučno, konopljino ali sončnično)
Solata iz svežega zelja – postopek:
Očiščeno zeljno glavo prerežemo na polovico.
Narežemo ali naribamo listne dele na tanke, podolgovate rezance in jih položimo v solatno skledo.
Posolimo premešamo in pustimo v pokriti skledi vsaj 40 minut. Ta postopek bo sveže zelje omehčal.
Po poteku tega časa, solati dodamo jabolčni kis in olje po izbiri. Premešamo in postrežemo.
Ocena:
Skupaj: 10 Povprečno: 4.1]