Solata iz motovilca s fižolom in jajci
Solata iz motovilca s fižolom in jajci je lahko super priloga slastnemu kosilu ali kot lahek samostojen obrok s kosom kruha. Ne le, da je solata dobra, je tudi zelo zdrava, saj motovilec vsebuje obilo železa, magnezija, kalija ter vitaminov A in C, ki varujejo pred stresom, srčno-žilnimi obolenji in slabokrvnostjo. Listi in koreninice vsebujejo tudi eterično baldrijanovo olje, ki na prebavila deluje pomirjevalno. Je ena izmed mojih najljubših solat.
Solata iz motovilca s fižolom in jajci -pripomočki:
- manjša kozica
- nož
- deska za rezanje
- skleda
- cedilnik
- žlička
- žlica
Solata iz motovilca s fižolom in jajci – sestavine:
Za 1 osebo
- 150 g svežega motovilca
- 150 g rdečega fižola iz pločevinke
- 1 jajce
- ščep soli
- 2 žlici balzamičnega kisa
- žlička bučnega ali lanenega olja
- malo vode
Solata iz motovilca s fižolom in jajci – postopek:
Motovilec očistimo, operemo in po potrebi narežemo.
V posodo nalijemo hladno vodo in vanjo previdno položimo jajce. Vode mora biti toliko, da je jajce povsem prekrito. Počakamo, da voda zavre, nato pa kozico odstavimo in jajce v vodi pustimo še natanko 8 minut. Jajce odcedimo in ohladimo pod hladno tekočo vodo.
Fižol iz pločevinke stresemo na cedilo, speremo in odcedimo. V skledo stresemo motovilec in fižol, dodamo sol, balzamičen kis in olje. Dolijemo malo hladne vode.
Vse sestavine dobro premešamo. Na koncu dodamo še narezano jajce.
Dober tek!