Solata iz fig, mocarele, pršuta in rukole
Poleti se najbolj veselim sočnih, sladkih fig. Najboljše so tiste, ki ji nesemo naravnost iz drevesa v usta, vendar si jih na morju vedno naberem še nekaj za domov, da si lahko pripravim tole odlično solato iz fig, ki mi pričara morje v oči.
Solata iz fig – pripomočki:
• nož
• ožemalnik za limono
Solata iz fig – sestavine:
• dobra pest rukole
• 3 rezine pršuta
• 6 malih kroglic mocarele
• 15 – 20 fig
Sestavine za polivko:
• sok 1/2 limone (če je mala pa kar celo)
• žlica gozdnega medu
• žlica dobrega oljčnega olja
• sol
• poper
Solata iz fig – postopek:
Fige nareženo na četrtinke.
Pršut raztrgamo na trakce, mocarelo pa s prsti razdrobimo na manjše koščke. Vse to damo na oprano rukolo, ki smo jo razporedili po večjem krožniku. Vse skupaj prelijemo s polivko in voila!