Solata iz fig, mocarele, pršuta in rukole
Print Friendly, PDF & Email

Poleti se najbolj veselim sočnih, sladkih fig. Najboljše so tiste, ki ji nesemo naravnost iz drevesa v usta, vendar si jih na morju vedno naberem še nekaj za domov, da si lahko pripravim tole odlično solato iz fig, ki mi pričara morje v oči.

Solata iz fig, mocarele, pršuta in rukole

Solata iz fig – pripomočki:

• nož
• ožemalnik za limono

Solata iz fig – sestavine:

• dobra pest rukole
• 3 rezine pršuta
• 6 malih kroglic mocarele
• 15 – 20 fig

Sestavine za polivko:

• sok 1/2 limone (če je mala pa kar celo)
• žlica gozdnega medu
• žlica dobrega oljčnega olja
• sol
• poper

Solata iz fig – postopek:

Fige nareženo na četrtinke.

Solata iz fig, mocarele, pršuta in rukole

Pršut raztrgamo na trakce, mocarelo pa s prsti razdrobimo na manjše koščke. Vse to damo na oprano rukolo, ki smo jo razporedili po večjem krožniku. Vse skupaj prelijemo s polivko in voila!

Solata iz fig, mocarele, pršuta in rukoleNaj vam tekne!

Metul

Sem grafična oblikovalka in samostojna podjetnica. Po duši športnica, tek na smučeh, potapljanje na vdih in gorništvo so del mojega življenja, prosti čas pa rada preživljam tudi v kuhinji, kjer kot prava ljubiteljica okusne in zdrave hrane najraje preizkušam nove recepte.

Dodaj odgovor