Solata endivija s piščancem in krompirjem
Print Friendly, PDF & Email

Zimska solata endivija je skupaj s popečenim piščančjim mesom in še toplim krompirjem zdrav ter zelo okusen obrok oziroma kosilo. Sploh pozimi so takšne jedi dobrodošle, saj naše telo potrebuje vitamine, minerale in vlaknine.

Solata endivija s piščancem in krompirjem

Pripomočki za solato endivijo s piščancem in krompirjem:

  • Ni posebnih pripomočkov

Sestavine za solato endivijo s piščancem in krompirjem:

Za 2 osebi:

  • 1 manjša endivija
  • 3 srednji krompirji
  • 200 g piščančjega mesa
  • 2 stroka česna
  • olje (bučno ali olivno)
  • sol
  • poper
  • kis

Postopek za solato endivijo s piščancem in krompirjem:

Pripravimo si solato endivijo, krompir ter piščančje meso. Cel krompir damo kuhati za približno 45 minut. Solato operemo.

Medtem, ko se krompir kuha, solato narežemo na tanjše trakove, prav tako narežemo piščančje meso na drobne koščke, približno 1 cm debele.

Narezano piščančje meso solimo, popramo ter na hitro popečemo. Solato začinimo s soljo, stisnemo ali na drobno narežemo česen, dodamo olje in kis ter dobro premešamo.

Krompir še vroč olupimo in ga na drobno narežemo ali zmečkamo z vilicami. Dodamo na solato ter premešamo. Na zadnje po vrhu dodamo še popečeno piščančje meso in takoj postrežemo. Solata bo še hrustljava, topel krompir pa bo vseeno malo zmehčal endivijo.

Dober tek 😊

Ocena:
Skupaj: 7 Povprečno: 5]

Dodaj odgovor