Regratova solata z jajci
Regratova solata z jajci je prava poslastica. Regrat si lahko vsak od nas nabere v naravi, na travniku. Pri nabiranju pazimo, da ga nabiramo na negnojenih površinah. Nabiramo ga lahko skoraj vse leto, bolj okusen pa je seveda mladi regrat. Lahko ga pripravimo na več načinov, eden izmed njih pa je, da ga pripravimo s trdo kuhanimi jajci. Po želji lahko dodamo tudi kuhan krompir v kosih.
Regratova solata z jajci – pripomočki
- ni posebnih pripomočkov
Regratova solata z jajci – sestavine
Za 2 osebi:
- 300 g narezanega regrata
- 3-4 trdo kuhana jajca
- 3 stroki česna
- sončnično olje, po želji lahko tudi bučno
- sol po okusu
- kis po okusu
Regratova solata z jajci – postopek
Nabrani regrat dobro očistimo. Če smo ga nabrali več, preostanek regrata zapremo v posodo s pokrovom in jo odložimo v hladilnik, tako bo počakal za naslednjič. Regrat katerega bomo pojedli, večkrat operemo pod tekočo vodo.
Regrat narežemo na drobne koščke.
Medtem, ko le tega režemo, zavremo vodo, vanjo dodamo malo soli jajca in jajca kuhamo približno osem minut, da postanejo trdo kuhana. Kuhana jajca olupimo in jih narežemo na kolobarje ter jih dodamo regratovi solati.
Na drobno narežemo še česen, posolimo, dodamo kis in olje ter vse skupaj dobro premešamo.
Postrežemo. Dober tek.