Porova solata z jajci
Print Friendly, PDF & Email

Por je okusna zelenjava, dodatek k mnogim jedem, izredno okusen pa je tudi v solati. Zdravilne učinke so mu predpisovali že Egipčani. Ima veliko pozitivnih lastnosti, kajti varuje proti boleznim srca in ožilja.  Vsebuje veliko vitamina A, C, E in tudi folne kisilne. V kombinaciji s trdo kuhanimi jajci je odlična in okusna jed. Preizkusite.

Porova solata z jajci

Porova solata z jajci – pripomočki:

  • deska za rezanje
  • nož
  • kozica
  • manjša skleda
  • krožnik
  • vilica
  • žlica

Porova solata z jajci – sestavine

Za 2 osebi:

  • 500 g pora, narezanega na kolobarje
  • 3 trdo kuhana jajca
  • ščep soli
  • ščep popra
  • 2 žlici bučnega olja
  • domači vinski kis, razredčen z vodo

Porova solata z jajci – postopek:

Por dobro operemo pod tekočo vodo in ga narežemo na kolobarje.

Porova solata z jajci 1

Zavremo vodo, vanjo položimo jajca in jih kuhamo 8 minut, da so trdo kuhana.

Porova solata z jajci 2

Nato jih olupimo, narežemo na kolobarje in dodamo poru.

Porova solata z jajci 3

Celotno jed začinimo s soljo, poprom, dodamo bučno olje in kis. Vse skupaj dobro premešamo.

Porova solata z jajci 4

Porova solata z jajci 5

Porovo solato z jajci postrežemo s kosom kruha.

Porova solata z jajci 6

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 9 Povprečno: 4.9]

Dodaj odgovor