Porova solata z jajci
Por je okusna zelenjava, dodatek k mnogim jedem, izredno okusen pa je tudi v solati. Zdravilne učinke so mu predpisovali že Egipčani. Ima veliko pozitivnih lastnosti, kajti varuje proti boleznim srca in ožilja. Vsebuje veliko vitamina A, C, E in tudi folne kisilne. V kombinaciji s trdo kuhanimi jajci je odlična in okusna jed. Preizkusite.
Porova solata z jajci – pripomočki:
- deska za rezanje
- nož
- kozica
- manjša skleda
- krožnik
- vilica
- žlica
Porova solata z jajci – sestavine
Za 2 osebi:
- 500 g pora, narezanega na kolobarje
- 3 trdo kuhana jajca
- ščep soli
- ščep popra
- 2 žlici bučnega olja
- domači vinski kis, razredčen z vodo
Porova solata z jajci – postopek:
Por dobro operemo pod tekočo vodo in ga narežemo na kolobarje.
Zavremo vodo, vanjo položimo jajca in jih kuhamo 8 minut, da so trdo kuhana.
Nato jih olupimo, narežemo na kolobarje in dodamo poru.
Celotno jed začinimo s soljo, poprom, dodamo bučno olje in kis. Vse skupaj dobro premešamo.
Porovo solato z jajci postrežemo s kosom kruha.
Dober tek!