Poletna solata s stročjim fižolom
Stročji fižol vsebuje vitamine, folno kislino, kalcij, železo, znižuje raven holesterola, odpravlja utrujenost, krepi delovanje živčnega sistema in še bi lahko naštevali. Lahko bi rekli, da je stročji fižol super živilo, zato si ga le privoščimo. Da pa bo bolj pestro, vam predstavljam recept za pisano poletno solato, ki poleg stročjega fižola vsebuje še papriko, feferone in paradižnik.
Poletna solata s stročjim fižolom – pripomočki:
- lonec
- cedilo
- nož in deska za rezanje
- skleda
Poletna solata s stročjim fižolom – sestavine:
za 6 oseb
- 500 g stročjega fižola
- 1 velik paradižnik
- 1 rumena paprika
- 1 zelena paprika
- 3 feferoni
- šopek peteršilja
- žlica bučnih semen
- bučno olje
- kis
- sol in poper
Poletna solata s stročjim fižolom – postopek:
Fižolu odrežemo konce in ga narežemo na manjše kose. Skuhamo ga v slanem kropu. Fižol mora biti kuhan, a še vedno čvrst.
Odcedimo ga in ohladimo. Tačas narežemo ostalo zelenjavo na majhne koščke.
Nasekljamo še peteršilj in bučna semena. Združimo vse sestavine in začinimo s soljo in poprom ter zabelimo z bučnim oljem in kisom.
Jed lahko dopolnimo tudi z žlico nadrobljene skute.
Brbončice vam bodo hvaležne.