Pečene paprike s česnom
Print Friendly, PDF & Email

Jed, ki jo lahko postrežemo kot prilogo k raznim mesnim jedem, ali kot solato h glavnim jedem. V vsakem primeru bodo naši jedci navdušeni, saj so pečene paprike s česnom priloga ali solata, ki nikoli ne razočara s svojim okusom.

Pečene paprike s česnom

Pripomočki za pečene paprike s česnom:

  • papir za peko
  • pečica

Sestavine za pečene paprike s česnom:

Za 4 do 6 oseb:

  • 12 mesnatih rdečih paprik

Preliv:

  • 6 strokov česna
  • 0,5 dl olivnega ali sončničnega olja
  • 0,3 dl kisa
  • sol

Postopek za pečene paprike s česnom:

Mesnate, rdeče paprike dobro operemo in osušimo. Nato jim izdolbemo semena, kot kadar delamo polnjeno papriko.
Izdolbene paprike naložimo na pekač, ki smo ga prekrili s papirjem za peko in jih v naprej ogreti ventilacijski pečici ali na gril opciji pečemo približno 10 minut na vsaki strani.
Še boljši okus pa bodo imele paprike, če jih imamo možnost popeči na zunanjem žaru na oglje.

Pečene paprike s česnom

Pečene paprike ohladimo v pokriti posodi, saj se bodo tako dale še bolje lupiti. Nato hladnim odstranimo povrhnico.

Pečene paprike s česnom

Ko smo olupili vse paprike, si pripravimo česen, sol, olje in kis. Jaz najraje uporabim hladno stiskano sončnično olje, zelo dobro pa pride tudi z olivnim oljem.

Pečene paprike s česnom

Česen na drobno nasekljamo, posolimo, prelijemo z oljem in kisom ter dobro premešamo. Na krožnik, kjer bomo paprike postregli začnemo z nalaganjem paprik. Vsako papriko prelijemo s prelivom iz česna, soli, olja in kisa. Tako nadaljujemo vse dokler nam ne zmanjka paprik.

Pečene paprike s česnom

Pečene paprike s česnom za nekaj časa postavino na hladno, da se okusi prepojijo med seboj. Nato jih postrežemo kot prilogo ob različnih mesnih jedeh ali kot solato ob glavnih jedeh.

Pečene paprike s česnom

Dober tek! 😊

Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 5]

Dodaj odgovor