Mešana solata s piščancem in jajci
Solate so lahko v katerem koli delu leta odličen, polnovreden glavni obrok. Seveda pa se najbolj prileže v toplih dneh, ko si tudi naše telo želi lažje, nižje kalorične hrane. Mešana solata s piščancem in jajci bo prava izbira za hitro pripravljeno in lahko kosilo, odličnega okusa.
Pripomočki za mešano solato s piščancem in jajci:
- deska za rezanje
- nož
- žlica
- ribežen
- posoda za solato
- ponev
Sestavine za mešano solato s piščancem in jajci
Za 2 osebi:
- 200 g piščančjega mesa
- 3 trdo kuhana jajca
- 1 glava zelene solate
- 2 paradižnika
- 1 paprika
- 1 korenček (100 g)
- poper
- sol
- 1 žlica olivnega olja
Preliv:
- 2 žlici olja (bučnega)
- 2 žlici kisa
- 2 žlici kisle smetane
- sol
Priprava mešane solate s piščancem in jajci
Piščančje meso narežemo na drobne koščke, približno 1,5 cm velike, popramo, solimo in jih popražimo na olju. Jajca damo kuhati, naj vrejo 10 minut, nato jih ohladimo in olupimo.
Medtem si pripravimo zelenjavo za mešano solato s piščancem in jajci. Očistimo, operemo in narežemo zeleno solato, operemo paradižnik, papriko in korenček.
Papriko, paradižnik in jajca narežemo, korenček naribamo. Za preliv damo vse sestavine skupaj v posodico in jih nato zmešamo v gladko omako.
Koščki piščanca so se sedaj že ohladili na sobno temperaturo in lahko na zeleno solato nadevamo ostalo zelenjavo, jajca, prelijemo z omako in posujemo s piščancem. Premešamo in postrežemo.
Dober tek!