Kumare v kisli smetani
Print Friendly, PDF & Email

Kumare v kisli smetani so odlična, okusna in zelo osvežilna priloga, solata ali samostojna jed, ki jo lahko pripravimo zelo preprosto brez kuhanja. Poskusite jih in prepričana sem, da bodo še velikokrat na vašem jedilniku.

Pripomočki za kumare v kisli smetani

  • ribežen

Sestavine za kumare v ksli smetani

Za dve osebi:

  • 350 g sveže naribanih kumaric
  • 80 g kisle smetane
  • sol in poper po okusu

Kako pripravimo kumare v kisli smetani

Sveže kumare olupimo, razrežemo na polovico po dolžini in iz sredice odstranimo semena, da ostane samo mesnati del kumare.

Kumare s pomočjo ribežna naribamo v posodo in jih posolimo po okusu.

Posoljene kumare premešamo, pokrijemo in postavimo v hladilnik za kratek čas, toliko da spustijo vodo.

Po nekaj minutah vzamemo kumare iz hladilnika in jih dobro odcedimo oziroma ožamemo. Dobro odcejene, ožete kumare vrnemo nazaj v posodo in jim dodamo kislo smetano.

Vse dobro premešamo, poskusimo in po potrebi dodamo še malo soli in popra.

Premešamo in takoj postrežemo. Postrežemo jih lahko samostojno ali kot prilogo k mesnim jedem. Uživajte v slastnem in osvežilnem okusu.

Dober tek! 🙂

Ocena:
Skupaj: 0 Povprečno: 0]

Dodaj odgovor