Kitajsko zelje s pomarančo
Print Friendly, PDF & Email

Kitajsko zelje s pomarančo je malce drugačna kombinacija solate, ki morda zveni neobičajno, a na koncu vendarle preseneti z okusom. Če radi eksperimentirate in okušate nove, zanimive, nekoliko eksotične okuse, jo le pripravite in se prepričajte. Hrustljavost kitajskega zelja popestri sladek in hkrati kisel okus pomaranče, ki pričara pravo solatno pravljico okusov.

Kitajsko zelje s pomarančo – pripomočki:

  • nož
  • deska za rezanje
  • skleda
  • ožemalnik citrusov

Kitajsko zelje s pomarančo – sestavine:

  • kitajsko zelje
  • 2 pomaranči (lahko tudi mandarine, ananas)
  • balzamični kis (po želji)

 

Kitajsko zelje s pomarančo – postopek:

Kitajsko zelje najprej ločimo na posamezne liste in jih dobro operemo. Večje liste razpolovimo, tako da prerežemo tisti najbolj hrustljavi del.

Narežemo ga na poljubno širino. Nekaterim ustreza čisto na drobno, drugim nekoliko na večje, da zares hrusta.

Narezano kitajsko zelje stresemo v skledo.

Olupimo 1 pomarančo in odstranimo belo kožico.

Pomarančo narežemo na majhne koščke in odstranimo morebitne koščice.

Narezane koščke pomaranče dodamo h kitajskemu zelju. Poleg ali namesto pomaranče lahko dodamo mandarine ali ananas.

Dodamo sveže iztisnjen sok 1 pomaranče (ali limone, če nam je ljubše). Po želji lahko uporabimo tudi malo balzamičnega kisa. Dobro premešamo in postrežemo.

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 5]

Monique

Sem ljubiteljica čokolade in začimb, predvsem cimeta. Poleg raznih sladic rada pripravim tudi kaj slastnega iz tujih kuhinj. Moji recepti so enostavni, primerni tudi za začetnike.

Dodaj odgovor