Hladna govedina v solati
Ko nam od odlične domače goveje juhe ostane kaj dodatne govedine, lahko le-to pripravimo skupaj z jajci in čebulo v solati. Po domače povedano naredimo ‘esikflajš’. Pri nas vedno tekne, predvsem v večernem času.
Hladna govedina v solati – pripomočki:
- deska za rezanje
- nož
- jedilna žlica
- manjša skleda
Hladna govedina v solati – sestavine
Za 3 osebe:
- 500 g kuhane govedine
- 4 jajca
- 200 g čebule
- kis po okusu
- ščep soli
- ščep popra
- 5 žlic olja (navadno ali bučno)
- po želji česen
Hladna govedina v solati – postopek
Najprej zavremo vodo, dodamo jajca in jih kuhamo osem minut, da postanejo trdo kuhana. Jajca olupimo in narežemo na kolobarje.
Kos govedine razrežemo na trakce ali kocke, odvisno, kako nam je ljubše.
Čebulo olupimo, narežemo na kolobarje in jo dodamo narezani govedini.
Kuhana jajca dodamo narezani govedini in čebuli.
Vse skupaj posolimo in popopramo ter začinimo z oljem in kisom. Pri nas uporabljamo vinski kis, ki ga še razredčimo z vodo, ker radi kruh namakamo v to solato. Vse skupaj dobro premešamo ter postrežemo s kruhom.
Dober tek!