Hladna govedina v solati
Print Friendly, PDF & Email

Ko nam od odlične domače goveje juhe ostane kaj dodatne govedine, lahko le-to pripravimo skupaj z jajci in čebulo v solati. Po domače povedano naredimo ‘esikflajš’. Pri nas vedno tekne, predvsem v večernem času.

Hladna govedina v solati

 

 

Hladna govedina v solati – pripomočki:

  • deska za rezanje
  • nož
  • jedilna žlica
  • manjša skleda

Hladna govedina v solati – sestavine

Za 3 osebe:

  • 500 g kuhane govedine
  • 4 jajca
  • 200 g čebule
  • kis po okusu
  • ščep soli
  • ščep popra
  • 5 žlic olja  (navadno ali bučno)
  • po želji česen

Hladna govedina v solati – postopek

Najprej zavremo vodo, dodamo jajca in jih kuhamo osem minut, da postanejo trdo kuhana. Jajca olupimo in narežemo na kolobarje.

Mrzla govedina v solati 1

Mrzla govedina v solati 2

Kos govedine razrežemo na trakce ali kocke, odvisno, kako nam je ljubše.

Mrzla govedina v solati 3

Čebulo olupimo, narežemo na kolobarje in jo dodamo narezani govedini.

Mrzla govedina v solati 4

Kuhana jajca dodamo narezani govedini in čebuli.

Mrzla govedina v solati 5

Vse skupaj posolimo in popopramo ter začinimo z oljem in kisom. Pri nas uporabljamo vinski kis, ki ga še razredčimo z vodo, ker radi kruh namakamo v to solato. Vse skupaj dobro premešamo ter postrežemo s kruhom.

Mrzla govedina v solati 6

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 5]

Dodaj odgovor