Francoska solata
Print Friendly, PDF & Email

Francoska solata je odlična priloga za razna praznovanja ali praznike. Postrežemo jo lahko ob narezku, odlično pa se poda tudi ob dunajskih zrezkih. Priprava pa je zelo enostavna.

Francoska solata – pripomočki:

  • deska in nož
  • velika skleda ali plastična posoda
  • kozica s pokrovom in večji lonček
  • kuhalnica
  • hladilnik

Francoska solata – sestavine:

  • 1 velika steklena posoda kislih kumaric + kumarična voda (1 – 1,5 dl)
  • 3 jajca
  • 4 korenčke
  • 4 krompirje (ne prevelike)
  • 2 pesti graha
  • 170 g majoneze (1 tuba)

Francoska solata – postopek:

Krompir in korenček olupimo in operemo. V kosu jih položimo v kozico ter nalijemo vodo in kuhamo do mehkega. Prav tako damo kuhati jajca – v lonček nalijemo vodo in vanj položimo jajca. Ko voda zavre, pustimo vreti 10 minut in jajca bodo trdo kuhana.

francoska-solata-1

Medtem, ko se vse kuha, vzamemo desko in nož ter na drobno narežemo kisle kumarice. Pazite, da bodo koščki čim manjši, saj ni prijetno, če pride večji kos pod zob. To naj velja za rezanje vseh ostalih sestavin.

francoska-solata-2

Kumarice položimo v večjo posodo. Narežemo kuhan krompir in korenje ter primešamo kumaricam. V kozico damo za 5 minut prekuhati še grah.

francoska-solata-4

S kuhalnico rahlo premešamo. Dodamo še kuhan grah in ponovno premešamo.

francoska-solata-5

Sedaj izmenjajoče dodajamo majonezo in kumarično vodo. Francoska solata mora biti sveža in sočna, zato raje dodajte kakšno kapljico vode več.

francoska-solata-6

Za konec dodajte še na drobno nasekljana jajca.

francoska-solata-7

S kuhalnico vse dobro premešamo in posodo zapremo s pokrovom ter postavimo v hladilnik.

Francosko solato lahko v hladilniku hranimo 3 – 4 dni. Verjamem pa, da jo boste že prej pojedli, saj je več kot odlična.

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 5]

Martina

Po poklicu grafična oblikovalka in mamica hčerkice Tjaše. Velika ljubiteljica fotografije in kuhanja katero združujem v eno strast - pisanje receptov.

Dodaj odgovor