Sladki korneti
Print Friendly, PDF & Email

Pred leti sem večkrat uživala ob sladkanju z zimskim sladoledom, zadnja leta pa ga nisem nikjer več zasledila. Odločila sem se, da ga pripravim kar doma, a so vsi recepti, ki sem jih izbrskala, vsebovali surova jajca. Malo sem eksperimentirala in nastal je okusen recept za zimski sladoled brez jajc oziroma sladke kornete. Ker sem uporabila tudi kislo smetano, je okus zimskega sladoleda sicer sladek, a tudi osvežilen.

Sladki korneti

Sladki korneti – pripomočki:

  • ni posebnih pripomočkov

Sladki korneti – sestavine

Za cca. 20 malih kornetov:

  • 100 g čokolade za kuhanje ali temne čokolade
  • 5 velikih penic
  • 3 – 4 žlice kisle smetane
  • 2 piškota (plazma, petit bueere, albert …) ali malo mletih mandljev, lešnikov, kokosa …
  • 20 kornetov

Sladki korneti – postopek:

Če nimamo majhnih kornetov, lahko uporabimo klasične in jih odrežemo z ostrim nožem, na dolžino, približno 6 cm. Seveda pa lahko pustimo tudi cele in pripravimo večje sladolede.

Sladki korneti

Na štedilnik pristavimo kozico z malo vode, nad njo pa nepregorno posodo, kamor nalomimo čokolado. Večkrat premešamo, da se čokolada stopi. Po želji lahko del temne čokolade zamenjamo z mlečno čokolado. Dodamo še penice, ter mešamo, da se tudi te stopijo.

Sladki korneti

Bodimo potrpežljivi, saj lahko to traja kar nekaj časa.

Sladki korneti

Ko se oboje stopi, odstavimo s štedilnika in po potrebi preložimo v večjo skledo. Dodamo žlico kisle smetane in na nizki hitrosti premešamo z električnim mešalnikom. Nato postopoma dodajamo še preostanek kisle smetane.

Sladki korneti

Dodamo še naribane ali zdrobljene piškote ali druge dodatke po okusu. Če bodo sladki korneti namenjen le odraslim, ga lahko obogatimo s poljubno alkoholno pijačo (rum, čokoladni liker …).

Sladki korneti

Na koncu še enkrat vse sestavine dobro premešamo z električnim mešalnikom, nato pa kremo z žličko nadevamo kornete.

Sladki korneti

Po želji jih lahko, ko se krema strdi, potopimo v stopljeno čokolado in poljubno okrasimo. Če nam je krema za sladke kornete všeč in morda nimamo pri roki kornetov, lahko z njo premažemo tudi rulado.

Sladki korneti

Brbončice vam bodo hvaležne.

Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 5]

sladkosnedka

Sem ljubiteljica sladkega, še posebej čokolade. Rada se sučem po kuhinji in nikoli ne skuham jedi večkrat po istem receptu, saj rada eksperimentiram.

Dodaj odgovor