Progasto pecivo
Print Friendly, PDF & Email

Progasto pecivo je različica peciva znanega tudi pod imenom “zebra”. Pecivo je rahlo, še sveže pa se v ustih kar topi. Pomembno je tudi to, da ga pripravimo v zelo kratkem času in iz sestavin, katere ima vsaka gospodinja ponavadi na zalogi. Ponudimo lahko še mlačnega, za sladki zajtrk, za sladko večerjo ali pa sladico ob popoldanski kavici.

Progasto pecivo

 

Progasto pecivo – pripomočki

  • tehtnica
  • mešalnik
  • velika žlica
  • posoda za mešanje
  • pekač za torto
  • papir za peko
  • pečica

Progasto pecivo – sestavine

  • 5 jajc
  • 220 g sladkorja
  • 1 zavitek vanilijevega sladkorja
  • 1,5 dcl olja
  • 300 g moke
  • 1 zavitek pecilnega praška
  • 1,5 dcl gazirane mineralne vode
  • 2 žlici čokolade v prahu
  • 2 žlici kakava
  • 2 žlici moke

Progasto pecivo – postopek

Penasto zmešamo jajca, sladkor in  vanilijev sladkor. Dodamo še mineralno vodo, olje in pri nižji hitrosti narahlo pomešamo .

Progasto pecivo

Moko s pecilnim praškom, zmešamo v drugi posodi …

Progasto pecivo

… in vmešamo v jajčno maso. Od celotne mase odlijemo polovico le-te ter ji dodamo čokolado in kakav. V drugo polovico mase vmešamo dve žlici moke. V pekač obložen s papirjem za peko, na sredino vlivamo po dve žlici svetle in po dve žlici temne mase, vsakič v isto točko na sredini.

Progasto pecivo

Ko z izmeničnim vlivanjem svetle in temne mase porabimo obe masi, položimo pekač v ogreto pečico na 180 stopinj Celzija. Pečemo pribl. 4o minut.

Progasto pecivo

Preden pecivo vzamemo iz pečice, preverimo, če je pečeno. Zobotrebec potisnemo v biskvit in če se le-tega oprime nepečena masa, pečemo še nekaj časa. Razrežemo, ko se malo ohladi.

Progasto pecivo

Prijetno sladkanje!

 

Ocena:
Skupaj: 8 Povprečno: 5]

Mojca A

Od malih nog sem bila mamin "asistent" v kuhinji in ta vloga mi je bila všeč. Rada jem in rada pečem, kuham malo manj, zato so tudi moji recepti bolj sladki, se pa najde tudi kakšen recept za lačen želodček, kateremu sladica šele sledi. Najbolj mi je v veselje, ko moje mojstrovine kmalu čudežno izginejo, domači pa se zadovoljno oblizujejo. :)

Dodaj odgovor