Višnjeve rezine
Čeprav nisem sladkosned, pa z veseljem razvajam svoje brbončice s kakšno novo sladico in okusi. Čokolade ne maram, morda kdaj pa kdaj kakšen košček črno črne, vendar pa so mi čokoladne sladice ene izmed najboljših. Višnjeve rezine so poleg večne klasike iz črnega gozdička zakon!
Pripomočki za pripravo višnjevih rezin:
- mikser
- lopatica
- 2 skodelici za kavo (majhni)
- pekač
- lonec za kremo
- posodo za čokoladni preliv
Sestavine za višnjeve rezine
Testo
-
4 jajca
- 2 skodelici sladkorja
- 1/2 skodelice olja
- 1/2 skodelice jogurta
- 5 skodelic gladke moke
- 2 skodelici mletih orehov ali mandljev
- 1 pecilni
- 3 skodelici mineralne vode
- 1 skodelica kakava v prahu
Krema
- 750 ml višenj
- 1 vanilin puding
- 50 g sladkorja
- Obliv
- 100 ml sladke smetane
- 200 g jedilne čokolade
Priprava višnjevih rezin:
Jajca, sladkor in olje penasto umešamo, dodamo mineralno vodo.
V posodo odmerimo vse suhe sestavine in jih primešamo v mokro zmes.
Tako. Zmes je pripravljena.
Maso vlijemo v namaščen in pomokan pekač, enakomerno poravnamo in pečemo 45 minut na 175 stopinj.
Pečen biskvit ohladimo in prerežemo na dve plasti.
Za kremo odlijemo nekaj soka od kompota in vanj umešamo prašek za puding ter sladkor. Ostali kompot zlijemo v lonec in zavrermo. Ko zavre, dodamo mešanico s pudingom ter kuhamo cca. 3 minute na zmernem ognju.
Ko je biskvit ohlajen, ga navlažimo s sokom iz kompota,
prelijemo z vročo kremo in prekrijemo z drugo polovico biskvita. tudi zgornjo plast malo navlažimo s sokom ter damo v hladilnik, da se dobro ohladi. medtem pripravimo preliv: zavremo sladko smetano ali jo močno segrejemo v mikrovalovni pečici in prelijemo čez čokolado, nalomljeno na koščke. z lopatico mešamo, dokler se čokolada ne stopi in dobimo kompakten preliv. Prelijemo čez ohlajen biskvit, počakamo, da se preliv strdi in razrežemo na poljubne kose ali rezine.
Zraven lahko postrežemo stepeno sladko smetano ali vanilijev sladoled. Kava obvezna priloga!
Naj vam tekne 🙂