Veganski piškoti s koščki čokolade
Print Friendly, PDF & Email

Pri peki nikakor ne gre brez čokolade in peka piškotov ni nobena izjema. Veganski piškoti s koščki čokolade so še eni v vrsti odličnih, hrustljavih piškotov. Ljubitelji čokolade bodo še posebej uživali v sladkanju z njimi. Za vrhunski okus je ključnega pomena kvalitetna čokolada zato vedno izberite čokolado s čim višjim deležem kakava. Piškoti so veganski, torej brez jajc in brez mleka oz. mlečnih ali kakršnihkoli drugih izdelkov živalskega izvora.

veganski-piskoti-s-koscki-cokoladeVeganski piškoti s koščki čokolade – pripomočki:

  • ni posebnih pripomočkov

Veganski piškoti s koščki čokolade – sestavine:

  • 150 g gladke moke
  • 75 g koruznega škroba
  • 75 g sladkorja v prahu
  • 0,5 čajne žličke pecilnega praška
  • 1 čajna žlička vaniljevega sladkorja
  • 150 g margarine za peko
  • 1 čajna žlička (5 ml) navadne vode
  • 80 g čokolade, narezane na majhne koščke
  • 50 g čokolade za preliv

Veganski piškoti s koščki čokolade – priprava:

Pripravimo si vse sestavine. V posodo, v kateri bomo pripravili testo za piškote, najprej vsujemo vse suhe sestavine, se pravi: moko, koruzni škrob, sladkor v prahu, pecilni prašek in vaniljev sladkor ter temeljito premešamo. Dodamo na koščke narezano margarino za peko ter čajno žličko vode ter pregnetemo, da dobimo maso za piškote. Masi dodamo na koščke narezano čokolado in jo čim bolj enakomerno vmešamo v testo.

veganski-piskoti-s-koscki-cokoladeTesto damo v vrečko za vlaganje, ga sploščimo in damo v zamrzovalno skrinjo za slabe pol ure ali za eno uro v hladilnik, da se testo ohladi. Tako bomo lažje oblikovali kroglice.

veganski-piskoti-s-koscki-cokoladeOhlajeno testo za piškote nalomimo na 10-11 g težke kose in oblikujemo kroglice. Kroglice polagamo na s peki papirjem obložen pekač. Vsako kroglico s prsti rahlo sploščimo (ne preveč). Med kroglicami naj bo dovolj prostora, da se piškoti med peko ne bodo sprijeli med seboj.

Navadno pečico segrejemo na 200°C, ventilatorsko na 175°C. Veganske piškote s koščki čokolade pečemo 10-12 minut. Ko spodnji rob piškota postane zlatorjav, so piškoti pečeni. Pečene piškote ohladimo.

Čokolado za preliv stopimo nad paro. Ohlajene piškote prestavimo na pladenj obložen s peki papirjem. Pladenj naj bo primerne velikosti, da ga lahko brez težav damo v hladilnik. Stopljeno čokolado prelijemo v vrečko za vlaganje in ji odrežemo vogal, da dobimo majhno luknjico. S čokolado prelijemo ohlajene piškote ter jih prestavimo v hladilnik, da se čokolada strdi.

veganski-piskoti-s-koscki-cokoladeVeganske piškote s koščki čokolade hranimo v dobro zaprti posodi, kjer bodo ostali sveži in fino hrustljavi tudi nekaj tednov.

Uživajte v okusih!

Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 5]

Dodaj odgovor