Vanilijevi mafini s čokolado
Vanilijevi mafini s čokolado so “priročna” sladica, narejena v manj kot eni uri, rahla, dišeča in slastna. Njihov vanilijev vonj se odlično poda k čokoladi, katero že s prvim ugrizom odkrijemo v biskvitni sredici.
Vanilijevi mafini s čokolado – pripomočki:
- tehtnica
- pekač za mafine
- velika jušna žlica
- majhna čajna žlička
- električni mešalnik
- pečica (navadna)
- papirnati modelčki za mafine (po želji)
Vanilijevi mafini s čokolado – sestavine
Za 12 mafinov:
- 3 jajca
- 115 g stopljenega masla
- 135 g kristalnega sladkorja
- 2 žlički vanilijeve arome – ekstrakt
- 65 ml mleka
- 200 g mehke bele moke
- 1 zavojček pecilnega praška
- ščepec soli
- 100 g mlečne čokolade
- maščoba za premaz pekača
- mleti sladkor za posip
Vanilijevi mafini s čokolado – postopek:
Penasto zmešamo sladkor in maslo, postopoma dodajamo jajca in na koncu dodamo vanilijevo aromo.
V maso po žlicah dodajamo suhe sestavine (moko, pecilni prašek, sol) in počasi mešamo.
Na koncu vlijemo še mleko.
Maso z žlico nadevamo v namaščen pekač za mafine (lahko uporabimo tudi papirnate modelčke) do polovice in nanjo položimo košček čokolade.
Po čokoladi porazdelimo preostalo maso, da le to prekrijemo.
Pekač položimo v vnaprej ogreto pečico na 180°C in pečemo približno 25 minut.
Mafini lepo narastejo in se zlato obarvajo.
Nekaj časa jih pustimo v pekaču, da se ohladijo. Preden jih postrežemo, jih posujemo z mletim sladkorjem ali okrasimo po želji.
Naj bo sladkanje prijetno!