Unicorn poop cookies
Malo za šalo, malo pa tudi zares. Samorogi (unicorns) so čudovita pravljična bitja, ki s svojo popolnostjo nikoli ne razočarajo! Pa recimo bobu bob in krompirju krompir, unicorn poop cookies, so samorogovi kakci, ki so piškotki 😀 Pripravo teh piškotkov, vam toplo priporočam, navdušeni bodo vsi, sploh pa najmlajši in tudi tisti starejši otroci. Priprava ni težavna.
Unicorn poop cookies – pripomočki:
- kuhinjska pečica
- kuhinjska tehtnica
- pekač
- papir za peko
- skleda
- skodelica
- kuhinjski čopič
- žlička
- merica za tekočine
- nož
Unicorn poop cookies – sestavine:
- 200 g moke
- 60 g sladkorja
- 120 g masla
- vanilin sladkor
- 1 jajce
- 1 žlica mleka
- ščepec soli
- 1/2 pecilnega praška
- jedilne barve (rumena, zelena, oranžna ali rdeča, modra, roza, vijolična)
- 0,5 dl vode
- 0,5 dl ruma
- 2 žlici sladkorja
- mavrične mrvice, jedilni biserčki, …
Unicorn poop cookies – postopek:
V skledo denemo vse sestavine, ter jih z rokami zamesimo v gladko testo.
Testo razdelimo na 6 enakih delov, ter vsakega obarvamo s svojo barvo.
Za barvo testa, boste morali sami presoditi, koliko je vaša barva intenzivna, ter koliko je boste uporabili. Obarvano testo postavimo za 30 minut v hladilnik, da se ohladi in tako postane malenkost trše. Vsej šest kosov testa, nato z rokami razvaljamo v cca. 2 cm debele “klobase”, ki jih potisnemo eno ob drugo.
Nato zgornje tri “klobase”, “prekucnemo” čez spodnje tri.
Vse skupaj stisnemo, da se testo med seboj nekoliko sprime, rahlo jih zasučemo in malenkost razvaljamo, da dobimo enotno “klobaso”.
Klobaso nato narežemo na 20 do 25 enakih majhnih delov. Vsakega posebej z rokami razvaljamo, konci naj bodo tanjši.
Nato vsak razvaljan kos, zložimo v preprosto spiralo in oblikujemo kakec. 😀
Piškotki naj ne bodo preveliki, ker se tako v notranjosti ne bodo spekli, torej cca. 3 x 3 cm.
Polagamo jih na papir za peko, ki smo ga položili v pekač. Piškotke pečemo v ogreti pečici, 15 minut, pri 160°C. Ko so pečeni, jih vzamemo iz pečice, ter jih pustimo, da se nekoliko ohladijo. V skodelici, skupaj zmešamo vodo, rum in sladkor.
S čopičem, vsak piškot posebej na hitro premažemo s sladko tekočino, ter nanj potresemo mavrične mrvice, ali nanje polagamo biserčke.
Nom nom in dober tek! 😉
-Balubah