Torta noisette
Print Friendly, PDF & Email

Že ob prvem grižljaju torte noisette, se nam zdi, da se čas ustavi, kajti kremno čokoladna torta nas v trenutku prevzame in osvoji. Torta vsebuje veliko količino čokolade noisette. To je čokolada z lešnikovo masleno kremo. Čeprav torta vsebuje veliko čokolade, je njena konsistenca povsem nežna in sočna in se z lahkoto poje še kakšen košček več. Priprava je otročje lahka in vzelo nam bo največ pol ure, vključno s pripravo in peko. Torta noisette je tudi odlična rešitev za nenapovedane obiske. Primerna je za vsak dan, prav tako bo blestela na vseh prazničnih mizah.

torta noisette

Torta noisette – pripomočki:

  • okrogli pekač premera 24 cm

Torta noisette – sestavine:

  • 350 g čokolade noisette
  • 150 g masla
  • 5 jajc
  • 50 g sladkorja v prahu
  • 50 g gladke moke

torta noisette

Torta noisette – postopek:

V  posodo nalomimo noisette čokolado in dodamo maslo. Obe sestavini stopimo v mikrovalovni pečici. To storimo tako, da posodico damo v mikrovalovno pečico najprej za 30 sekund in preverimo, nato podaljšujemo postopek za 15 sekund. Pri meni je bilo popolnoma stopljeno v 1 minuti in  20 sekund, v bistvu je odvisno od mikrovalovne pečice.

 

torta noisette

Stopljeno maslo in čokolado damo na stran. Nato v posodi za stepanje najprej stepemo jajca in sladkor, nato dodamo še moko. Stepamo približno 3 minute.

torta noisette

Nato primešamo še stopljeno čokolado z maslom in temeljito premešamo, da se vse sestavine enakomerno porazdelijo in združijo.

torta noisette

Pekač obložimo s peki papirjem in vanj predenemo maso za torto noisette. Masa je že sedaj tako zelo dobro, da nam bodo prstki kar sami lezli v maso …

torta noisette

 

Pečemo v predhodno segreti pečici na 180 stopinj Celzija, klasične peke, 20 minut in niti minute več. Pečeno torto noisette vzamemo iz pečice in pustimo, da se nekoliko ohladi. Nato jo režemo na rezine in ponudimo na krožniku.

torta noisette

Ponudimo jo lahko s kepico sladoleda ali z dodatkom stepene sladke smetane.

Težko se bomo ustavili pri ene kosu …

torta noisette

Če vam je čokolada všeč, priporočam še recepte:

Ocena:
Skupaj: 7 Povprečno: 4.7]

Dodaj odgovor