Čokoladni šarkelj z limono in limeto
Print Friendly, PDF & Email

Ko te popade želja po močno čokoladnem pecivu, je čokoladni šarkelj z limono in limeto več kot odlična izbira. Njegov intenziven okus čokolade, s čudovito kombinacijo citrusov, te ne bo razočaral.

cokoladni-sarkelj-z-limono-in-limeto-14

Čokoladni šarkelj z limono in limeto – pripomočki:

  • tehtnica
  • pekač za šarkelj
  • električni mikser
  • pvc vrečka
  • kuhinjski kladivo
  • žlica

Čokoladni šarkelj z limono in limeto – sestavine:

  • 200 g masla sobne temperature
  • 200 g sladkorja
  • 150 g moke
  • 150 g črne Lindt čokolade z limeto
  • naribana limonina lupinica
  • 40 g kakava
  • 5 jajc
  • 1/2 pecilnega praška ali vinskega kamna (jaz raje uporabim vinski kamen)

Preliv:

Odločite se lahko za čokoladni preliv ali posip s sladkorjem v prahu

ali

  • 1 žlica sladkorja v prahu

Čokoladni šarkelj z limono in limeto – postopek:

V posodo damo zmehčano maslo in sladkor ter vse skupaj zmešamo z električnim miskerjem.

cokoladni-sarkelj-z-limono-in-limeto-1Nato postopoma primešamo jajce za jajcem.

cokoladni-sarkelj-z-limono-in-limeto-2V manjši posodi skupaj zmešamo moko, vinski kamen (ali pecilni prašek) in kakav ter žlico po žlico postopoma primešamo testu.cokoladni-sarkelj-z-limono-in-limeto-3Naribamo limonino lupinico in jo primešamo v testo.cokoladni-sarkelj-z-limono-in-limeto-4V trgovini poiščemo Lindt čokolado z limeto. Koščki limete bodo pecivu poudarili okus citrusov.cokoladni-sarkelj-z-limono-in-limeto-6Čokolado nalomimo in jo damo v pvc vrečko. S kuhinjskim kladivom jo potolčemo, da jo razdrobimo na manjše koščke. Ker je čokolada v vrečki, se ne rabimo bati, da nam bi delci leteli po kuhinji.

cokoladni-sarkelj-z-limono-in-limeto-7Nadrobljeno čokolado dodamo k masi za testo in premešamo.cokoladni-sarkelj-z-limono-in-limeto-8Testo damo v pekač za šarkelj, poravnamo in malo potresemo, da zapolnimo morebitne zračne mehurčke.

cokoladni-sarkelj-z-limono-in-limeto-9V predhodno ogreti pečici na 200 stopinj Celzija pečemo 10 minut, nato temperaturo zmanjšamo na 150 stopinj Celzija in pečemo še 45 minut.

Ko je šarkelj pečen,  počakamo 10 do 15 minut, nato ga obrnemo na pladenj. Pustimo da se ohladi. Nato se odločimo ali ga bomo po vrhu potrosili samo s sladkorjem v prahu ali …

cokoladni-sarkelj-z-limono-in-limeto-10

… ga oblili s čokoladno glazuro po receptu tukaj.

cokoladni-sarkelj-z-limono-in-limeto-12Prijetno sladkanje s čokoladnim šarkljem z limono in limeto!

cokoladni-sarkelj-z-limono-in-limeto-15

 

 

Ocena:
Skupaj: 6 Povprečno: 5]

Dodaj odgovor