Čokoladno malinova torta z meringo
Print Friendly, PDF & Email

Že ob prvem grižljaju čokoladno malinove torte z meringo ugotovimo, da gre za sladico s prefinjenim okusom. Biskvitna podlaga je izrazito čokoladnega okusa in zelo sočna. Na vrhu torte je hrustljavi beljakov sneg oz. meringa,  kateremu smo dodali grenki kakav. Meringa je po  vrhu prijetno hrustljava,  v sredini pa puhasto mehka in nadvse sočna. Na sredini torte je premaz malinove marmelade, kateri zelo lepo dvigne okuse in da prijetno kiselkasto svežino čokoladnemu okusu. Sladica je po videzu in okusu vrhunska, priprava pa je zelo preprosta in primerna tudi za začetnike.

čokoladno malinova torta z meringo

Čokoladno malinova torta z meringo – pripomočki:

  • pekač za torto premera 24 cm

Čokoladno malinova torta z meringo – sestavine:

Čokoladni biskvit:

  • 200 g čokolade 60% deleža kakava
  • 130 g masla
  • 80 g sladkorja
  • 3 jajca
  • 10 g vaniljevega sladkorja
  • 70 g gladke moke
  • 7 g pecilne praška (1/2 vrečice)
  • ščepec soli

Malinov premaz:

  • 200 g dobre malinove marmelade

Čokoladna meringa:

  • 3 beljaki
  • ščepec soli
  • 160 sladkorja
  • 1 žlica jedilnega škroba (Gustin)
  • 10 g grenkega kakava
  • 1 žlička belega kisa

Čokoladno malinova torta z meringo – postopek:

Z električnim mikserjem najprej zmešamo stopljeno maslo in sladkor. Mešamo tako dolgo, da zmes postane kot gosta krema. Nato postopoma dodajamo jajca, eno po eno. Mešamo tako dolgo, da krema postane gosta in kompaktna.

Nato dodamo vaniljev sladkor, moko s pecilnim praškom in ščepec soli. Sestavine združimo in premešamo.

Čokolado nalomimo na manjše koščke in jo stopimo v mikrovalovni pečici. Če nimamo mikrovalovne pečice, stopimo čokolado nad vodno kopeljo. Stopljeno čokolado primešamo v zmes za biskvit.

Pripravimo pekač za torto premera 24 cm in ga obložimo s peki papirjem. Fino je, če imamo peki papir za okrogle pekače. Čokoladno biskvitno testo presipamo v pekač, ga poravnamo in damo peči v predhodno ogreto pečico na 160 stopinj Celzija, klasične peke, za 20 minut.

čokoladno malinova torta z meringo

Med tem, ko se bo pekel čokoladni biskvit, se lotimo čokoladne meringe. Najprej stepemo jajčne beljake, katerim smo dodali ščepec soli. Ko smo iz beljakov dobili sneg, postopoma primešamo sladkor in žličko belega kisa. Nato primešamo jedilni škrob in na koncu še grenki kakav.

čokoladno malinova torta z meringo

Po 20-ih minutah pečenja, vzamemo pekač z biskvitom iz pečice in biskvit premažemo z malinovo marmelado. Izberemo dobro marmelado in takšno, ki naj ne bo tekoča.

čokoladno malinova torta z meringo

Čez malinov premaz nanesemo čokoladni beljakov sneg. Sneg poravnamo in vse skupaj damo ponovno peči v ogreto pečico na 160 stopinj Celzija za 25 minut.

čokoladno malinova torta z meringoPečeno torto vzamemo iz pečice in previdno odstranimo peki papir, ki se je morebiti zalepil na meringo.  Torto prenesemo na hladno, da se popolnoma ohladi. Še bolje, če jo čez noč hranimo v hladilniku.

Čokoladno malinova torta z meringo narežemo na rezine in ponudimo na krožniku. Rezine torte lahko okrasimo z malinami in stepeno sladko smetano ali kepico sladoleda. Torta bo za ljubitelje čokolade pravi posladek.

čokoladno malinova torta z meringo

čokoladno malinova torta z meringo

Čokoladno malinova torta z meringo je resnično zelo sočna in nadvse okusna. Naj vam tekne!

čokoladno malinova torta z meringo

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 5]

Dodaj odgovor