Čarobna lchf čokoladna torta
Print Friendly, PDF & Email

Čarobna lchf čokoladna torta je odlična sladica, katero odlikuje zelo sočna, čokoladna krema in krhka zgornja plast biskvita. Ob pogledu na kos torte, pomislimo na zapleten postopek peke. Vendar ne, vse sestavine enostavno zmešamo med seboj, maso vlijemo v pekač in med peko pecivo samo naredi čudovite plasti. Res je čarobno.

Čarobna lchf čokoladna torta – pripomočki:

  • 2 posodi za mešanje
  • električni mešalec
  • tehtnica
  • žlica
  • slaščičarska lopatica in/ali metlica za stepanje
  • peki papir za okrogli tortni model
  • okrogel pekač za torte premera 24 cm

Čarobna lchf čokoladna torta – sestavine

Za tortni model premera 24 cm:

  • 5 jajc
  • 100 g razmaščene mandljeve moke
  • 120 g sladila sukrin v prahu
  • 150 g stopljenega masla
  • 500 ml sladke smetane 36% mlečne maščobe
  • 250 ml vode
  • 30 g črnega nesladkanega kakava

In še:

  • 200 ml sladke smetane za stepanje
  • 1 žlička sladila sukrin v prahu
  • pest jagodičevja

Če vam sladka smetana ni všeč,  lahko za posip uporabite samo sladilo sukirn v prahu.

Čarobna lchf čokoladna torta – postopek:

Najprej ubijemo jajca in ločimo rumenjake in beljak. Beljake stepemo v sneg, ki naj ne bo preveč trd in ga prihranimo za kasneje. Rumenjake s sladimo stepamo tako dolgo, da dobimo svetlo kremno zmes.

Maslo stopimo in ga ohladimo, vendar še vedno naj ostane tekoče. Stopljeno in primerno ohlajeno maslo prilijemo k jajčni zmesi in z mešalcem stepamo približno 2 minuti. Sedaj električni mešalec odložimo, ker ga ne bomo več potrebovali.

Mandljevo moko in kakav združimo in enakomerno pomešamo. Moko s kakavom dodamo jajčni zmesi in z lopatico rahlo mešamo in sestavine združujemo.

Sladki smetani prilijemo vodo in jo postopoma prilivamo v biskvitno testo. Med mešanjem si lahko pomagamo z metlico, vendar nikakor ne stepamo več z električnim mešalcem. Biskvitna masa bo postala zelo redka, vendar točna takšna mora biti, zato je strah, da je šlo kaj narobe, popolnoma odveč.

Na koncu postopoma primešamo še sneg beljakov, najprej eno tretjino, nato drugo in na koncu še tretjo. Mešamo z lopatico, električni mešalec ne pride v upoštev, kajti želimo ohraniti zračne mehurčke.

Maso, ki je precej redka, prelijemo v tortni model, ki smo ga obložili s peki papirjem in damo peči v predhodno ogreto pečico na 160 stopinj Celzija, klasične peke, 50 minut. Med peko pečice ne odpiramo.

 

Po 50-ih minutah peke, bo torta še precej mehka in tresoča. V bistvu bo dajala videz, da še ni pečena. Vendar nikar ne podaljšujte peke, kajti po nekaj urah na hladnem, bo torta ravno takšna kot mora biti: mehka, čokoladna, sočna in zložena po plasteh.


Čarobna lchf čokoladna torta naj 4 do 5 ur počiva v hladilniku. Nato jo okrasite po želji. Lahko se določite, da jo premažete s stepeno sladko smetano in obložite z jagodičjem ali samo potrosite s sladilom sukrin v prahu in na vrh položite jagodičje.

Ideja
Čarobno lchf čokoladno torto lahko spečemo tudi kot rezine. Izberemo ustrezen pekač in sladico narežemo na rezine.  Če bomo izbrali večji pekač in sestavin ne bomo povečali, za 10 minut skrajšamo čas pečenja.

Priporočam, da se sladica hrani v hladilniku, kar ji bo dalo svežino in sočnost.

 

Ideja
Čarobno lchf čokoladno torto lahko spečete tudi na klasičen način s pšenično moko in belim sladkorjem. V tem primeru samo za 1/3 povečajte količino pšenične moke, sladkajte po okusu – ostalo vse popolnoma enako.

Priporočam še ogled recepta:

Naj vam tekne!

Ocena:
Skupaj: 16 Povprečno: 4]

Dodaj odgovor