Testomat kokosovi piškoti
Print Friendly, PDF & Email

Kokosovi piškoti po tem receptu so krhki in okusni in bodo všeč vsem ljubiteljem kokosa. Narejeni s pomočjo testomata so enostavni in hitri za pripravo, pa še z oblikami se lahko poigramo. V moji različici so obogateni še z beljakom ali pa posuti s sesekljanimi orehi.

Kokosovi piškoti narejeni na testomat

Testomat kokosovi piškoti – pripomočki

  • testomat
  • pekač iz pečice
  • posoda, ki se dobro zapre za shranjevanje piškotov

Testomat kokosovi piškoti – sestavine

Za testo:

  • 70 g kokosove moke
  • 370 g bele gladke pšenične moke
  • 50 g sladkorja
  • 250 g masla
  • 1 jajce
  • 7 g vaniljin sladkor

Za beljakovo polnilo:

  • 2 beljaka
  • 50 g sladkorja
  • 10 g sesekljanih orehov

Iz zgornjih sestavin boste dobili okoli 700 g piškotov.

Testomat kokosovi piškoti – postopek

Stopimo maslo in pustimo, da se malo ohladi, nato odtehtamo pšenično in kokosovo moko in jo damo v posodo, kjer bomo zamesili testo, dodamo še maslo, vanilin in navaden sladkor ter jajce.

Kokosovi piškoti narejeni na testomatSestavine za testo dobro zamesimo v rahlo testo, nato testo preložimo v streč folijo ali vrečko, da se testo ne bo izsušilo in ga damo v hladilnik vsaj za 30 minut, da se razvije gluten in se bodo piškoti lepše izdelovali.

Med tem časom lahko naredimo sneg iz beljakov. V posodo damo beljake in sladkor ter jih stepamo, da postane trd sneg, nato sesekljamo tudi orehe, ki jih pustimo ob strani.

Kokosovi piškoti narejeni na testomatIzberemo model za izdelavo piškotov, nato testomat napolnimo s testom in pričnemo izdelovati piškote. Upoštevati moramo navodila proizvajalca testomata. Jaz sem se odločila za rožice, ki imajo na sredini prostor za sneg.

Ko naredimo piškote, jih na sredini, s pomočjo brizge, injekcije ali žličke napolnimo s stepenim snegom in potrosimo s sesekljanimi orehi. Pečemo v navadni vroči pečici na 180 °C na srednjem vodilu, 15 minut, če pa želite bolj zapečene, podaljšajte peko za par minut, do zaželene zapečenosti.Ohlajene kokosove piškote shranimo v posodo, ki se dobro zapre, da bodo ostali sveži in hrustljavi. Jaz velikokrat uporabim, kar kozarec za vlaganje in gadobro zaprem s pokrovčkom, lahko pa uporabite tudi drugačno posodo, ki je primerna za shranjevanje živil in se dobro zapre, tako shranjeni piškoti so okusni najmanj 30 dni.

Kokosovi piškoti narejeni na testomat

Okusni kokosovi piškoti so vedno dobrodošli na naši mizi, pa naj nas obiščejo sorodniki, prijatelji pa tudi, če smo sami ob kavici ali domačem čaju.

Naj bo zima ali poletje zraven kavice ali čaja si privoščimo doma pečene piškote. Lučka Glaser

Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 5]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor