Sveže korenčkovo pecivo
Print Friendly, PDF & Email

Korenček, stopljena čokolada in orehi … Kaj pravite na to kombinacijo? Sprva se sliši nemogoča, vendar po tem receptu iz teh sestavin nastane odlično korenčkovo pecivo, ki ostane sveže tudi nekaj dni. Mene je prepričalo!

Sveze-korenckovo-pecivo-7

 

Korenčkovo pecivo – pripomočki:

  • večja plastična posoda
  • lopatka
  • nož in deska
  • mlinček za mletje
  • manjša kozica
  • kuhalnica
  • ročni mešalec
  • podolgovat in globok pekač
  • pečica

Korenčkovo pecivo – sestavine:

Biskvit:

  • 5 jajc
  • 300 g naribanega korenčka
  • 100 g mletih orehov
  • 200 g moke
  • 200 g sladkorja
  • 0,5 dl olja
  • 1 pecilni prašek
  • 2 vanilina sladkorja
  • 1 pest sesekljanih orehov

Preliv:

  • 150 g masla
  • 2 vanilina sladkorja
  • 200 g jedilne čokolade

Korenčkovo pecivo – postopek:

Pečico prižgemo na 150°C.

V plastično posodo damo jajca ter med mešanjem z mešalcem dodajamo sladkor in vanilin sladkor. Vse skupaj penasto umešamo.

Sveze-korenckovo-pecivo-1

Nato dodamo mlete orehe in nariban korenček ter na manjši hitrosti ponovno vse umešamo.

Sveze-korenckovo-pecivo-2

Postopoma dodajamo še moko s pecilnim praškom in na koncu prilijemo še olje.

Sveze-korenckovo-pecivo-3

Pekač najprej namastimo z maslom in ga rahlo pomokamo. Nato vanj vlijemo maso za biskvit ter pečemo 1 uro.

Sveze-korenckovo-pecivo-4

Pripravimo še preliv: v kozici segrejemo vse sestavine dokler se ne stopijo. Namažemo čez biskvit (ni potrebno čakati, da se biskvit ohladi) ter čez posujemo sesekljane orehe.

Sveze-korenckovo-pecivo-5

Sveže korenčkovo pecivo pustite, da se ohladi in šele nato režite na debelejše kocke.

Primerno je za razna praznovanja ali pa kot sladica po kosilu. Vsekakor vam ne bo žal, če ga pripravite.

Dober tek.

 

 

Ocena:
Skupaj: 18 Povprečno: 4.2]

Martina

Po poklicu grafična oblikovalka in mamica hčerkice Tjaše. Velika ljubiteljica fotografije in kuhanja katero združujem v eno strast - pisanje receptov.

Dodaj odgovor