Suhe slive v beli in temni čokoladi s cimetom
Print Friendly, PDF & Email

Suhe slive so okusne že same po sebi, oblite s čokolado pa so še večji posladek. A to niso klasične slive v čokoladi, saj sem stopljeni čokoladi dodala še malce cimeta, ki se je izkazal za odličen dodatek.
Naredite jih lahko z belo ali temno čokolado. Jaz sem naredila obe verziji in priznam, da so nas slive oblite z belo čokolado s cimetom naravnost očarale. Katere bodo prepričale vas? Z belo ali temno čokolado? Poskusite in se odločite sami. Priprava je enostavna, meni je pri pomakanju sliv v čokolado pomagala hči, ki je nadvse uživala v ‘packanju’, zato le povabite k delu tudi vaše najmlajše in naj se druženje prične.

suhe slive v beli in temni čokoladi s cimetom

Pripomočki za suhe slive v čokoladi s cimetom

  • pekač ali pladenj obložen s papirjem za peko

Sestavine za suhe slive v čokoladi s cimetom

  • cca. 300 g suhih sliv brez koščic
  • 100 g bele čokolade
  • 100 g temne čokolade
  • 2 x bogat ščep ali dva mletega cimeta (za vsako vrsto čokolade en ščep)

Priprava suhih sliv v čokoladi:

Najprej stopimo čokolado, zato v večjo posodo nalijemo cca. 2-3 cm vode in vanjo položimo manjšo posodo tako, da se le ta z dnom ne dotika vode v večji posodi. V manjšo posodo nalomimo koščke čokolade. Ko voda v manjši posodi zavre, ugasnemo štedilnik in ob mešanju stopimo čokolado. Stopljeni čokoladi vmešamo še bogat ščep ali dva mletega cimeta. Vseeno je, katero čokolado stopite najprej, le da vsako posebej. Lahko se tudi odločite in topite samo eno vrsto čokolade.

suhe slive v beli in temni čokoladi s cimetom

Sedaj vzamemo suhe slive, ki naj bodo brez koščic in jih pomakamo v stopljeno čokolado. Pri tem si pomagamo z vilicami ali pa lesenimi palčkami, ki so sicer namenjene pripravi nabodal ali čim podobnim. V čokolado potopljene suhe slive nekoliko otresemo odvečne čokolade in jih polagamo na papir za peko, ki smo ga položili na pekač. Slive pomakamo tako dolgo, dokler ne porabimo vse bele čokolade. Nato postopek od začetka ponovimo s temno čokolado, v katero prav tako na koncu, ko je stopljena, vmešamo mleti cimet.

Ideja
Ljubitelji rahlo pekočega, lahko v stopljeno čokolado poleg (ali pa namesto) mletega cimeta vmešate tudi ščep mletega ingverja.

suhe slive v beli in temni čokoladi s cimetom

Suhe slive v beli in temni čokoladi pustimo na peki papirju toliko časa, da se čokolada strdi, nato pa jih vzamemo iz peki papirja in damo v servirno posodico in postrežemo. V čokoladi oblite suhe slive so lahko tudi krasna majhna pozornost za vaše najdražje.

suhe slive v beli in temni čokoladi s cimetom

Poskusite tudi:

Ocena:
Skupaj: 0 Povprečno: 0]

Irena Trojar

Rada ustvarjam, pišem, vrtnarim ... Zelo rada pa tudi kuham. In ko kuham, rada eksperimentiram, se igram in ustvarjam povsem svoje jedi ... čisto vse pa začinim tudi z ljubeznijo. Upam, da vam bodo moji recepti všeč.

Dodaj odgovor