Polnjeni datlji obliti s čokolado
Print Friendly, PDF & Email

Polnjeni datlji obliti s čokolado so okusni mali grižljajčki, ki po okusu pravzaprav malo spominjajo na vsem znano čokolado Snickers. Pripravljeni so enostavno in hitro, še hitreje pa poidejo. Lično zapakirani so lahko tudi drobna pozornost.

Za pripravo potrebujete samo 4 sestavine, pri katerih pa imate kar nekaj prostih rok. 

Polnjeni datlji obliti s čokolado

Pripomočki za polnjene datlje

  • ni posebnih pripomočkov

Sestavine za polnjene datlje:

  • 150 – 170 g razkoščičenih datljev
  • toliko mandljevih jedrc kolikor imamo datljev (lahko tudi orehi, pekan orehi, indijski oreščki … )
  • cca. 50 g kremnega arašidovega masla
  • 100 g mlečne čokolade (lahko tudi temna)

Priprava polnjenih datljev oblitih s čokolado

Priporočam, da kupite že razkoščičene datlje. Glede na število datljev, si pripravite tudi izbrane oreščke. Jaz sem imela pri roki mandlje. Torej, če imate 25 datljev, potrebujete 25 mandljevih jedrc (lahko tudi orehov, …). Pripravite si še arašidovo maslo, katerega vam ni treba tehtati (količina v receptu je okvirna, za usmeritev, da veste koliko ga potrebujete) in ga zajemajte kar iz lončka v katerem je.


Polnjeni datlji obliti s čokolado

Vzamemo datelj in v eno polovico s pomočjo žličke namažemo arašidovo maslo, nato vanj položimo še mandelj in datelj zapremo. Tako napolnimo vse datlje, ki jih, napolnjene, polagamo na list papirja za peko.

Polnjeni datlji obliti s čokolado

Ko smo napolnili vse mandlje, nad paro raztopimo mlečno (ali temno) čokolado. To storimo tako, da večjo posodo napolnimo z vodo, nad večjo posodo postavimo manjšo (njeno dno se ne sme dotikati vode) in vanjo nalomimo čokolado. Ko voda v spodnji posodi prične vreti, ugasnemo štedilnik in med mešanjem stopimo čokolado.

V stopljeno čokolado s pomočjo vilice pomagamo polnjene datlje in jih oblijemo z vseh strani. Oblite datlje z vilicami prenesemo na papir za peko, na katerem jih pustimo tako dolgo, da se čokolada ne strdi. Enako storimo z vsemi datlji.

Polnjeni datlji obliti s čokolado

Ko se čokolada strdi, polnjene datlje že lahko postrežemo in uživamo v njihovem okusu.

Polnjeni datlji obliti s čokolado

Prijetno sladkanje želim!

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 5]

Irena Trojar

Rada ustvarjam, pišem, vrtnarim ... Zelo rada pa tudi kuham. In ko kuham, rada eksperimentiram, se igram in ustvarjam povsem svoje jedi ... čisto vse pa začinim tudi z ljubeznijo. Upam, da vam bodo moji recepti všeč.

Dodaj odgovor