Stracciatella kocke
Print Friendly, PDF & Email

Stracciatella kocke so sočno pecivo, polnega okusa sladke smetane in jogurta, katerega  lepo zaokroži okus čokoladnega biskvita.  Za popoln užitek pa poskrbijo hrustljavi koščki čokolade v kremi.

Stracciatella kocke – pripomočki:

  • posoda za mešanje
  • električni mešalec
  • tehtnica
  • slaščičarska lopatka
  • žlica
  • kozica
  • sekljalnik
  • pekač  mere 33 x 20 cm
  • peki papir

Stracciatella kocke – sestavine:

Pekač mere 33 x 20 cm

Biskvit:

  • 6 jajc
  • 150 g sladkorja
  • 50 g ostre moke
  • 30 g grenkega kakava

Za preliv biskvita:

  • cca. 200 ml mleka

Krema:

  • 500 ml sladke smetane
  • 300 ml jogurta stracciatella
  • 4 žlice sladkorja oz. po želji
  • 1 vaniljev sladkor
  • 20 g želatine v prahu (2 vrečici)
  • 100 g črne čokolade

Stracciatella kocke – postopek:

Najprej se lotimo biskvita. Cela jajca in sladkor zmešamo v kremno zmes. V tem času vklopimo pečico na 180 stopinj Celzija, da se med tem segreje.Nato med počasnim mešanjem dodamo moko in grenki kakav.Pekač obložimo s peki papirjem in nanj prelijemo zmes za biskvit. Zmes je precej tekoča, vendar nič strahu, tako je prav. Biskvitno testo pečemo na 180 stopinj Celzija klasične peke, cca. 15 do 17 minut. Še vroč, pečen biskvit navlažimo z mlekom in pustimo, da se popolnoma ohladi. Med hlajenjem biskvita zdrobimo čokolado na majhne koščke. To najlažje storimo v sekljalniku. Sekljalnik vklopimo samo za kratek čas, da nam ostane čokolada še v koščkih. Kajti ravno ti koščki so pikica na i v kremi, ker tako zelo fino hrustajo. Pri drobljenju čokolade, se je nekaj spremeni v čokoladni prah in ker sem želela, do so v kremi samo čokoladni koščki, sem jo presejala. Če bi čokolado ribali na ribeželn, bi bilo preveč na drobno in čokolada v ustih ne bi prijetno hrustala.V mešalniku zmešamo sladko smetano s sladkorjem in vaniljevim sladkorjem. Ko smetana postane kompaktna, na rahlo vmešamo stracciatella jogurt. Najbolje, da uporabimo slaščičarsko lopatko.Nato primešamo še koščke čokolade.2 vrečici želatine stopimo v 8-ih žlicah vode in počakamo, da nabrekne. Nato jo na nizki temperaturi segrejemo in pri tem pazimo, da ne zavre (po navodilu iz vrečke). Želatino primešamo v kremo in enakomerno premešamo.Kremo enakomerno premažemo čez ohlajen biskvit, po vrhu poravnamo in postavimo za par ur v hladilnik.Stracciatella kocke narežemo na rezine in če želimo, jih lahko po vrhu potrosimo z ostružki črne in bele čokolade.Naj vam tekne!

Ocena:
Skupaj: 35 Povprečno: 4.4]

Dodaj odgovor