Srčki polnjeni z vanilijevo kremo in bananami
Bi radi presenetili vaše domače ali goste z odlično sladico iz listnatega testa, božanskega okusa in izgleda? Vsi, ki jih boste pogostili s srčki polnjeni z vanilijevo kremo in bananami bodo navdušeni!
Pripomočki za srčke polnjene z vanilijevo kremo in bananami:
- papir za peko
- pečica
- modelčki v obliki srca
- električni mešalnik
Sestavine za srčke polnjene z vanilijevo kremo in bananami:
Za 12 do 14 srčkov:
- 1 zavoj listnatega testa v rolici (275 g)
- 50 g lešnikovega namaza
- 2 banani
- 1 vanilin sladkor
Vanilijeva krema:
- 100 g mascarpone sira
- 1/2 žličke mlete vanilije ali 1 žlička vanilin arome
- 1 žlica sladkorja
- 200 ml sladke smetane
Postopek za srčke polnjene z vanilijevo kremo in bananami:
Listnato testo v rolici (zvitku) raztegnemo in si pripravimo modelčke za izrezovanje testa v obliki srca. Velikost modelčkov je odvisna od vaše presoje. Morate pa uporabiti dve velikosti modelčkov. Jaz najraje vzamem srednje velikosti, premera 6 in 8 cm.
Z večjim modelčkom izrežemo iz listnatehga testa srček ter ga položimo na pekač, katerega smo prekrili s papirjem za peko. Na ta izrezan srček rahlo položimo manjši modelček in notranjost premažemo s poljubnim lešnikovim namazom. Laho je to Nutella, jaz sem tokrat vzela namaz s 40% vsebnostjo lešnikov za res poln okus.
Ko vse srčke v notranjosti premažemo z namazom, nenamazane robove testa posujemo z vanilin sladkorjem.
Sedaj modelčke odstranimo in damo srčke peči v naprej ogreto klasično pečico na 180 °C za 14 do 16 minut. Medtem naredimo vanilijevo kremo tako, da zmiksamo sladko smetano skupaj s sladkorjem. Odmerimo mascarpone in si pripravimo mleto vanilijo ali aromo vanilije. Na koncu vse skupaj pomešamo med seboj in kremo postavimo v hladilnik.
Ko so srčki pečeni jih ohladimo. Nato ohlajene z manjšim nožem po sredini prerežemo. Ker je listnato testo krhko, gre to ločevanje dveh plasti zlahka.
Sedaj olupimo banano, kremo vzamemo iz hladilnika in pričnemo s polnjenjem srčkov. Najprej z žličko nadevamo nekaj kreme na spodnjo plast testa, nato narežemo 2 do 3 kolute banane na kremo. Na banano zopet nadevamo kremo ter pokrijemo z zgornjim delom testa.
Sladica zgleda še bolj mikavna, če jo okrasimo z jagodami. Postrežemo jo lahko takoj, počaka pa tudi do dva dneva v hladilniku.
Prijetno sladkanje 😊